Nestvarna serija golova: Mitrović treći put postavio rekord u tri dana VIDEO

26.02.2022. | 18:48

Nestvarna serija golova srpskog napadača.

Aleksandar Mitrović ne staje. Ponovo je dao gol za Fulam i udarcem glavom na gostovanju Kardifu doveo ekipu u vođstvo u 40. minutu. Centrirao je Hari Vilson, bivši igrač Liverpula, piše  Mondo.

Mitar je tako dao čak 34. gol u Čempionšipu ove sezone i najzaslužniji je za to što njegov tim gazi ka plasmanu u Premijer ligu. Uz to, Mitrović iz kola u kolo poboljšava golgeterski rekord takmičenja i teško je zamisliti da će stati u preostalih 13 utakmica, a još je teže zamisliti da će neki napadač uskoro imati ovakvu sezonu.

Kakvu gol-mašinu Fulam ima u “špicu” govori i podatak da je srpski centarfor dao više golova od čak 27 odsto timova u Čempionšipu. Zaista ponestaje riječi za opisivanje svega što radi prvi napadač Srbije ove takmičarske godine, u kojoj je golom u Portugalu odveo i reprezentaciju na Svjetsko prvenstvo u Katar.

Naredni Mitrov cilj biće rekord od 42 gola, koliko je postigao nekadašnji napadač Portsmuta Gaj Vitingem, u sezoni 1989/90. To je do danas ostao najbolji učinak u istoriji drugog engleskog ranga, koji je 2004. transformisan u postojeći sistem i nazvan “Čempionšip”.

Pogledajte kakav je gol postigao na gostovanju Kardifu u subotu:

 

Oznake: Fulam, Mitrović