Nestvaran preokret Zvezde protiv Cedevite: Beograđani slavili u uzbudljivoj završnici

14.04.2021. | 20:14

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Cedevita Olimpiju rezultatom 82:81 u odloženom meču 11. kola ABA lige.

Odličan meč odigrali su crveno-bijeli i gosti iz Slovenije u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Zvezdi je pobjeda bila potrebna kako bi ostala u trci za plasman u plej-of, dok je Cedevita u meč ušla kako bi napravila veliki korak ja plej-ofu i pretekla Mornar na tabeli, i bilo je jasno da obje ekipe žele pobjedu, pa smo u prvih 20 minuta vidjeli zaista atomsku košarku, što najbolje oslikava podatak da je za 20 minuta viđeno ukupno preko 100 poena, pošto je rezultat bio 52:51 za crveno-bijele.

Najbolji su u prvih 20 minuta bili Lojd, koji je pogodio tri trojke, od čega jednu uz faul, kao i Rit zahvaljujući prelijepoj blokadi, dok su goste držali Džons, Peri i Blažič.

Početak drugog poluvremena pripao je Zvezdi koja je otišla na 59:51, ali je ubrzo Cedevita uspjela da se vrati novom serijom, od 7-0, nakon čega je viđena igra koš za koš sve do sredine završnih 10 mintua, kada su crveno-bijeli otišli na +7, ali je Cedevita ponovo momentalno uzvratila, da bi u završnici, na samo 26 sekundi prije kraja imala 81:78.

Na 19 sekundi prije kraja Murić je faulirao Lazića koji je bio polovičan sa penala, ali je Lojd uhvatio loptu u napadu, Murić napravio faul, ovog puta nad Voldenom, on pogodio oba i donio izjednačenje.

Heroj Zvezdine pobjede bio je Lojd, pošto je na tri sekunde prije kraja ukrao loptu Periju koji je potom faulirao Simonovića, a krilo crveno-bijelih donijelo 20. pobjedu.

Ovim trijumfom Zvezda je praktično obezbijedila najmanje drugo mjesto na tabeli, pošto ima skor 20-3, koliko i Budućnost, koja ima bolji skor od crveno-bijelih, pa je Zvezdi neophodan poraz Podgoričana kako bi u doigravanje ušli kao prvi.

Zvezdu je do pobjede predvodio Lojd sa 19 poena, odlični su bili Volden sa 13 i Davidovac sa 18, dok je kod Cedevite Peri brojao do 19, Blažič 14, Rupnik takođe 14 a Džons 10.

Naredni meč Zvezda će odigrati upravo protiv Cedevita Olimpije, ovog puta u Ljubljani, nakon čega Zvezdu očekuju još dva nezgodna gostovanja – odloženi meč 18. kola protiv Krke, kao i utakmica posljednjeg kola ABA lige u Zadru.