Neprijatnost na terenu! Ukrajinska teniserka izviždana, odbila da se rukuje sa bjeloruskom

28.05.2023. | 16:10

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je danas na startu takmičenja pobijedila Ukrajinku Martu Kostjuk rezultatom 6:3, 6:2.

Meč je trajao 71 minut. Ukrajinka je poslije brejka u petom gemu prvog seta povela 3:2, ali je Sabalenka osvojila četiri uzastopna gema i prvi dio meča dobila sa 6:3. Bjeloruskinja je u drugom setu napravila dva brejka i zasluženo je stigla do pobjede.

Kostjuk je po završetku meča odbila da se rukuje sa bjeloruskom teniserkom. Navijači su zbog ovog poteza zviždali ukrajinskoj teniserki.

“Nisam mogla da razumijem šta se dešava. Svi znamo da ukrajinske djevojke neće da se rukuju sa nama, to nije iznenađenje, ali izgleda da je publika bila iznenađena. Vidjeli su to kao nepoštovanje igrača, zato su joj zviždali”, rekla je Sabalenka na konferenciji za medije poslije meča.

Ona je istakla da je u prvi mah bila zbunjena.

“Mislila sam da meni zvižde. Razgovarala sam sa svojim timom. Šta da radim? Kada sam shvatila, bilo mi je žao. Kada igrate protiv Ukrajinke nikada ne znate šta će se desiti. Ne znate kako će ljudi reagovati, da li će vas podržavati ili ne. Brinula sam da će publika biti protiv mene, a ne volim da igram u tim okolnostima”, istakla je bjeloruska teniserka, prenosi Tanjug.

Sabalenka će u drugom kolu igrati sa sunarodnicom Irinom Šimanovič, koja je savladala Mađaricu Panu Udvari sa 6:7 (6:8), 6:3, 6:1.