Neprijatno iskustvo! Vranješ: Zvao me menadžer iz Srbije da namjesti utakmicu

06.04.2021. | 18:20

Fudbaler Ognjen Vranješ uključio se u emisiju “Usijanje” koja se emituje na Kurir televiziji i tom prilikom odgovorio na pitanje da li je ikada igrao utakmicu za koju se ispostavilo da je namještena.

“Ne mogu da potvrdim da sam igrao namještenu utakmicu, prosto ne znam. Pričalo se, dok sam igrao u Grčkoj, da je dosta utakmica pod znakom pitanja, ali ja nisam uključen u te stvari. Ja sam veliki protivnik svih tih mafijaških stvari”, rekao je Vranješ.

Upitan da kažem sa li se nekada desilo da je neko bilo kada bilo kako ponudio njemu da učestvujete u tome ili nekom bliskom njemu, Vranješ je rekao da je to iskustvo imao dok je igrao za AEK.

“Sjedio sam kod kuće jedno veče, zvonio mi je telefon. Ispostavilo se da je to bio jedan fudbalski menadžer iz Srbije. Pokušao je da namjesti utakmicu za koju dobro svi znaju. To je bila utakmica kada je predsjednik PAOK Savidis vadio pištolj. To je bila utakmica za titulu prvaka Grčke između PAOK-a i AEK-a. Pokušao je da mi priprijeti. Nisam pristao na to, obavijestio sam klub o čemu se radi. Moji iz kluba su reagovali”, kazao je fudbaler rodom iz Banjaluke.

Na pitanje da da li mu je nešto posebno nudio i kako je to trebalo da izgleda, fudbaler je odgovorio da je on na sve načine pokušavao.

“Krenuo je sa prijatnim razgovorom, a zatim je počeo da prijeti, da će njegovi ljudi doći u Solun svašta da mi rade. Ja sam im rekao, dođite pa ćemo da vidimo šta će se desiti”, ispričao je Vranješ. Dodao je da se nije se uplašio nijednog momenta jer zna ko je predsjednik njegovog kluba.

“Samo su oni mogli da budu na gubitku, a ne ja. Od svojih prijatelja sam čuo da je namještena jedna velika utakmica, finale Kupa UEFA, dok je još bilo to takmičenje”, rekao je Vranješ. On kaže da sa drugim fudbalerima, trenerima, sudijama i menadžerima nije puno pričao o namještanju jer ga to nikad nije zanimalo.

“Meni novac ne predstavlja ništa u životu. To nije samo uzeti novac i to je to. Ti bi prodao sebe, prodao svoju ekipu, trenera, hiljade fanova koji daju veliku podršku igračima. Ne postoji novac za koji bih prodao svoj obraz”, rekao je Vranješ dodajući da nikad u životu nije odigrao tiket u kladionici.