Neobičan potez dječaka: Gurnuo prst u zadnjicu fudbalera Sevilje VIDEO

06.02.2024. | 08:44

Nevjerovatan čin mladog navijača domaćih na utakmici Rajo Valjekano – Sevilja (1:2) u La Ligi zasjenio je sve ostalo na meču te postao top tema u Španiji. Dok se Lukas Okampos, zvijezda gostiju, spremao izvoditi aut, jako mladi navijač Raja, praktički dječak, sa sjedala na tribini je to što nema atletske staze između gledalaca i ivica terena iskoristio za mučki napad.

Klinac je naime igraču Sevilje gurnuo prst u zadnjicu, nakon čega se smijuljio i likovao. Okampos je ostao šokiran i užasnut ovim divljačkim činom, nakon kojeg se okrenuo dječaku i nešto mu rekao, ali nije preduzimao ništa više od toga.

Neviđeni ispad mladog navijača Raja postao je tema naslovnica španskih medija.

Nakon utakmice Sevilja se oglasila saopštenjem:

“Duboko žalimo zbog incidenta u kojem je naš igrač Lukas Okampos pretrpio opsceni i potpuno neprimjereni napad navijača Rajo Valjekana. Sevilja se nada da će se protiv počinitelja primijeniti odgovarajuće mjere kako se ovakvo ponašanje ne bi ponovilo na fudbalskim stadionima i terenima. Ovakve geste i ponašanje ne smiju biti dopuštene u našim takmičenjima ako želimo biti najbolja liga na svijetu. Sevilja izražava maksimalnu podršku Lukasu Okamposu, koji je reakcijom na napad iskazao veliki profesionalizam, uprkos neprihvatljivom ponašanju navijača koji ga je napao!”