Nemanja Bjelica pred odlukom: Golden Stejt ili milioni u Evropi

01.07.2022. | 14:12

Srpski NBA as Nemanja Bjelica (34) dobio je ponudu Fenerbahčea da se vrati u Istanbul i da potpiše dvogodišnji ugovor za platu od 1,3 miliona evra po sezoni. Tu vijest objavili su španski novinari, koji su naveli da “Belom” i Golden Stejt nudi da ostane još godinu dana.

Nekadašnji MVP Evrolige osvojio je ovog juna titulu sa Voriorsima i ušao u istoriju, a sada je pred velikim izazovom, jer ga Fenerbahče želi u timu Dimitrisa Itudisa. A Bjelica je već sa velikim uspjehom igrao za Fenerbahče od 2013. do 2015, kada je kao igrač istanbulskog kluba otišao u NBA.

Bjelica je slobodan u izboru sredine i ovog ljeta će poslije utakmice za reprezentaciju protiv Belgije u nedjelju imati nekoliko vremena da odmori, razmisli o budućnosti, a onda će se vratiti u nacionalni tim za nastavak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo krajem avgusta, a potom i za nastup na Evropskom prvenstvu od 1. do 18. septembra. Ostaje da se vidi gdje će nakon toga nastaviti karijeru, prenosi Mondo.

U prethodnih sedam godina, Bjelica je igrao za Minesotu, Sakramento i Majami, a zvjezdane trenutke u Americi doživio je u timu sa spektakularnim tandemom Stef Kari – Klej Tompson, kraj kojih je uživao i postao NBA prvak. U San Francisku su očigledno veoma zadovoljni njegovim doprinosom i vide ga i sljedeće sezone u planovima Stiva Kera.