Nemanja Bilbija dobio ponudu koja se ne odbija: Čekaju ga u dalekom gradu

16.02.2024. | 15:43

Najbolji napadač  Wwin lige BiH, Nemanja Bilbija, mogao bi pred kraj prelaznog roka napustiti Zrinjski, s obzirom da je ruski Rostov zainteresovan za njegove usluge.

Bilbija je već nekoliko sezona lider Zrinjskog, a sa Plemićima je osvojio pet titula prvaka Bosne i Hercegovine, jedan Kup, te je izborio nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige. Osim toga, postao je i najbolji strijelac u istoriji domaćeg prvenstva, prenosi MeridianSportBH.

Iskusni napadač i ove sezone igra odlično. Na 18 utakmica u ligi do sada je postigao 15 golova i dodao pet asistencija. Dao je jedan gol u grupnoj fazi Konferencijske lige i četiri gola tokom kvalifikacija.

Iako ima punih 33 godine, iskusnog napadača bi i dalje mnogi klubovi van granica Bosne i Hercegovine rado vidjeli u svom timu. Zrinjski je do sada odolijevao ponudama za njega, a sada je stigla najnovija.

Kako saznaje gore spomenuti portal, Rostov je zainteresovan da u svoje redove dovede Bilbiju. Rostov je trenutno desetoplasirani tim ruske Superlige.

Bilbija je i prije Rostova imao ponudu iz Saudijske Arabije, koju je, kako saznaje MeridianSportBH,  u dogovoru sa upravom kluba odbio.