“Nema znakova da želi uspjeti u Madridu”: Pljušte kritike na račun Luke Jovića

23.10.2020. | 21:49

Luka Jović dobio je još jednu šansu od Zinedina Zidana i – nije je iskoristio.

Bio je starter na Realovom otvaranju Lige šampiona protiv Šahtjora, ali je zamijenjen u 59. minutu gotovo bez učinka.

Njegova zamjena Vinisijus Žunior je uspeo za 15 sekundi u igri da učini ono što Srbin nije za sat vremena na terenu. Imao je Jović samo jednu dobru priliku koju nije realizovao u prvom poluvremenu.

Potom je uslijedila rapsodija Ukrajinaca od koje se “kraljevi” nisu oporavili i izgubili su sa 2:3.

Naravno, poslije meča su usledile ozbiljne kritike tradicionalnog nezgodnih španskih medija, a prednjačila je Marka.

Njen novinar Huan Ignjasio Garsija-Očoa nije bio blagonaklon prema Joviću.

“Zidan mu daje više prilika u ovoj sezoni nego što je to radio tokom cijele prošle sezone. Za sada nema znakova da Jović želi da uspije u Madridu. Nestao je i bio zamijenjen”, opisao je Garsija-Očoa. Kritike je uputio i ka Brazilcima, Marselu i Ederu Militau.

“U odbrani na Marsela više ne može da se računa. U napadu je pokušavao u drugom poluvremenu, ali je svjetlosnim godinama udaljen od briljantnog igrača kakav je bio. Šteta, jer postao je igrač za kup utakmice i tek nešto malo pored toga”, piše Marka i nastavlja sa “paljbom” ka Militau: “Kakvo veče! Kriv je za dva od tri gola Šahtjora. Konfuzija kod trećeg gola gostiju ne može da se toleriše. Dobio je samo žuti karton za težak prekršaj koji je napravio”.

Eventualnu prelaznu ocjenu dobio je samo Luka Modrić.

“Postigao je spektakularan gol koji je dao nadu u povratak. Zamijenjen je u 69. minutu. U prvom poluvremenu je igrao povučeno, a u drugom dijelu bio vođa tima. Ne samo zbog gola, već zbog ritma koji je davao igri cijele ekipe”, zaključak je Marke.