Nema više šale: Milan Pavkov odlučio da se uozbilji i pokaže da je najbolji Zvezdin napadač

19.08.2021. | 10:35

Junak iz utakmica protiv Liverpula, Milana, Kopenhagena i Salcburga zasijao punim sjajem protiv rumunskog prvaka u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu Evrope.

Crvena zvezda je razbila Kluž u paramparčad pobjedivši ga rezultatom 4:0, a glavni projektant tog trijumfa bio je napadač Milan Pavkov, uz Mirka Ivanića, El Fardu Bena i Aleksandra Kataija. Grupna faza Lige Evrope je nadomak ruke, što bi značilo da će crveno-bijeli petu godinu zaredom igrati u takmičenjima pod patronatom UEFA.

Milan Pavkov je miljenik Zvezdinih navijača i ne samo njih, već i cjelokupnog naroda. Bio je junak u antoligijskoj pobjedi nad Liverpulom, sjajan u mečevima protiv Milana, Kopenhagena, Salcburga i Partizana. Onaj “faktor iks” presudan za Zvezdine sjajne utakmice u Evropi i pobede koje su je vratile na stare staze slave iz Barija i Tokija. Protiv Kluža je još jednom potvrdio kvalitet, pokazavši da Crvena zvezda nema boljeg, produktivnijeg i korisnijeg napadača od njega.

Osjećaj za gol pokazao je kod prvog pogotka, kada je bio na pravom mjestu. Kod drugog gola, kao rukom je grudima spustio loptu pred Kataija i servirao mu gol. Tokom utakmice na sebe je vezao dvojicu ili trojicu igrača, omogućivši tako brzu tranziciju crveno-bijelih i igru po bokovima, te sjajne role Ivanića, Bena, Kange i Kataija. Zvezdina devetka na dresu za Pavkova nije breme, već motiv više.

S obzirom na sve navedeno, prosto je nevjerovatno kako Milan Pavkov nije uspio da napravi bolju karijeru, odnosno zabode ugovor u nekom od klubova “lige petica”. Umjesto da igra ozbiljan fudbal, nastavio je po starom bez pretjeranog zalaganja na treninzima, što je uslovilo da ga Stanković ovog ljeta izgubi iz vidokruga.

Međutim, čini se da je nešto kvrcnulo u glavi Milana Pavkova. Možda zbog toga što bi uskoro trebalo da postane otac. Iskustvo kaže da se mnogi muškarci tada uozbilje i postanu drugačiji, ozbiljniji, odgovorniji. Uvijek je imao podršku najveće legende kluba Dragana Džajića koji je u njega vjerovao kad niko drugi nije i bio zaslužan da se nađe u avionu za utakmicu sa Salcburgom.

Uz Pavkova je uvijek bio i generalni direktor Zvezdan Terzić, nikada nije gubio nadu u njegove mogućnosti. Dobio je Milan Pavkov novi ugovor sa Zvezdom pred utakmicu sa Klužem, a time i novo povjerenje. Odužio se sjajnom partijom, golovima je dizao navijače na noge i pokazao da je opet onaj stari, kao kada je u očaj bacao Jirgena Klopa ili znao da otrese najskupljeg i najboljeg defanzivca današnjice Virdžila Van Dajka.

Pred Crvenom zvezdom su novi okršaji u Evropi i ozbiljni protivnici, posljednja šansa za Pavkova da izađe iz letargije i prosječnosti, te pokaže da je stvarno igrač za velika djela.