Nema predaha za Borac: Već sutra na novom ispitu u Kupu BiH

01.10.2019. | 21:15

Za fudbalere Borca nema predaha. Pobjeda protiv Veleža već je stavljena “ad akta”, a naredni ispit, već sutra, čeka ih u Kupu BiH.

“Crveno plave” put do četvrfinala ovog takmičenja vodi preko ekipe Zvijezde 09 kojoj odlaze na noge u Ugljevik.

“Važna utakmica, u kojoj nemamo prava na kiks. Igra se jedan meč, nema popravnog i znamo da Zvijezda 09 može da bude nezgodna. Nisu u prvenstvu krenuli kako su očekivali, tako da će sigurno da budu motivisani da izađu iz rezultatske krize. Put Ugljevika ćemo da krenemo u trenutno najjačem mogućem sastavu, a vidjećemo ko će da igra. Sigurno je da neće biti kalkulacija i da želimo plasman u četvrtfinale”, kaže Branislav Krunić, trener FK Borac.

“Igramo protiv rivala koji će, možda, protiv nas tražiti šansu da se “vrati u život”, ali mi nemamo pravo na grešku”, isitče Vladimir Volkov, FK Borac.

https://www.youtube.com/watch?v=VwTGKfvGZkw

Volkov kaže da je minulih dvadesetak dana iskorsitio kako bi vratio snagu neophnodnu za devedeset takmičarskog fudbala. Hvali klupsku organizaciju, igre saigrača u minulom periodu i sve ono šta ga je zateklo u Banjaluci, te ističe da će uskoro biti spreman da da svoj puni doprinos na terenu.

“Odigrao sam sat vremena u duelu protiv Orašja i sigurno da mi je potrebno vremena da se uigram i vratim u pravu formu. Ipak, treninzi su jedno, a utakmice nešto sasvim drugom. Ako mi trener ukaže šansu u Ugljeviku nastojaću da je opravdam i da svakim treningom i utakmicom budem u još boljoj formi”, ističe Volkov.

Trener Borca, Branislav Krunić pohvalio je medicinski dio svog stručnog štaba kao i trenere zadužene za kondicionu pripreme fudablera, koji su, kako kaže, odradili odličan posao, pa zgusnut raposred u minulom periodu nije ostavio traga na ekipu. Osvrnuo se i učinak Almedina Ziljkića koji je u posljednja dva premijerligaška kola našao svoje mjesto u startnoj postavi.

“On ima taj individualni kvalitet u fazi napada koji je nama nedostajao u minulim utakmicama. Ono što je njemu nedostajalo je veća saradnja sa kolektivom. Sada je to korigovao, uklopio se u našu timsku igru i ukoliko nastavi ovim tempom predstavljaće veliko pojačanje za nas”, kaže Krunić.

Nakon gostovanja u Ugljeviku, fudbalere Borca za vikend očekuje premijerligaški derbi protiv Željezničara na Gradskom stadionu u Banjaluci, a tokom reprezentativcne pauze i gostovanje u Prijedoru u osmini finala Kupa Srpske. Krunić kaže da u klubu uveliku kuju planove kako bi u djelo sproveli ideju da se ekipa što bolje regeneriše takom pauze, a ne isključuje mogućnost odlaska van Banjaluke na mini pripreme. Ipak, o svemu će se, kaže, znati više, kad se predstojeće obaveze stave u arhivu.

 

Izvor:(ATV)