“Neko voli da objavi šta čini za druge”: Oglasio se Nadal i ovo “zamjerio” Đokoviću

Poslije nedjelju dana ćutanja, Rafael Nadal se konačno oglasio povodom pitanja o karantinu u Melburnu.

Šampion Rolan Garosa, koji se sa grupom najboljih tenisera nalazi u Adelejdu, iznio je svoje viđenje situacije u kojoj su se našli igrači i igračice pred Australijen open.

Poznato je da su se mnogi od njih žalili na uslove i nedostatak komunikacije, te da im nije rečeno da će biti spriječeni da treniraju ukoliko neko na letu kojim su došli, bude imao pozitivan test.

Novak Đoković je reagovao tako što je poslao mejl direktoru Tenis Australija Kregu Tajliju, koje je u javnosti protumačeno sasvim pogrešno. Novak je bio meta napada u brojnim australijskim i svjetskim medijima, iako nije tražio ništa za sebe.

Kasnije je i Tajli rekao kako to nije bio spisak zahtjeva, već obične sugestije kako da se pomogne. Nadal sada kaže da je i on dao sve od sebe da se pomogne kolegama i koleginicama, ali da to nije uradio javno.

“Ne možemo da se žalimo u ovim okolnostima. Razumljivo, neko će pomenuti naše privilegovane pozicije ovdje u Adelejdu i to poštujem. Gdje je ta linija privilegija? Imam drugačije viđenje. Znam da su naši uslovi ovdje bili bolji od onih koje većina ima u Melburnu”, kaže Nadal.

Španac je dodao i sljedeće: “Ipak, neki u Melburnu imaju veće sobe gdje mogu da obavljaju fizičke aktivnosti, neki opet imaju manje sobe gdje ne mogu da imaju kontakt s trenerom ili fizioterapeutom. Gdje je ta linija? To je etička stvar, svako ima mišljenje. Uvijek ćete se žaliti kada ste u neravnopravnoj poziciji. Nekima je potrebno da objave šta sve čine za druge, neki od nas to rade privatnije, bez da se sve objelodani u javnosti”, zaključio je Nadal, piše B92.net.

Ostavite komentar: