Nekada branio Novaka, sad mu prijeti doživotna suspenzija

14.07.2022. | 22:58

Teniser iz Gruzije Nikolos Basilašvili odbacio je optužbe da je, zajedno sa Aslanom Karacevim i trenerom Jahorom Jacikom, učestvovao u namještanju mečeva.

„Proteklog vikenda dobio sam informacije da su mediji u Njemačkoj moje ime spominjali u vezi sa namještanjem mečeva. Takvi navodi nemaju nikakvog uporišta u realnosti, i ja ih poričem najsnažnije moguće. Blaćenje mog imena je neprihvatljivo. Zahtijevam da ovakvi tekstovi odmah prestanu, i u potpunosti demantujem sve napisano. Već sam razgovarao sa advokatima u Njemačkoj, koja će morati da zaštiti moje interese i pomogne mi u borbi protiv dezinformacija“, naveo je Basilašvili u saopštenju.

Podsjećamo, on je osumnjičen da je u periodu dok je sarađivao sa bjeloruskim trenerom namjestio nekoliko mečeva u dubl konkurenciji.

Ukoliko bi tvrdnje njemačkog portala ZDF bile dokazane, Basilašvili bi, gotovo izvjesno, dobio doživotnu zabranu bavljenja tenisom, kao i Karacev.

On je u javnosti u Srbiji postao poznat kada je, u jeku haosa sa Novakom Đokovićem i deportacije iz Australije, otvoreno i bez ustezanja stao uz srpskog tenisera.