Neka se spremi Makabi: Crvena zvezda rutinski savladala Pjunik

09.08.2022. | 21:02

Fudbaleri Crvene zvezde na ubijedljiv način plasirali su se u plej of za Ligu šampiona pošto su u trećem kolu kvalifikacija ostvarili još jednu pobjedu protiv ekipe Pjunika. Nakon 5:0 u prvom meču u Beogradu, u revanšu u Jerevanu bilo je 2:0 za crveno-bijele.

Na ovaj način prvak Srbije je već obezbijedio plasman u grupnu fazu Lige Evrope, a u borbi za elitno evropsko takmičenje igraće sa prvakom Iraela Makabijem iz Haife koji je u dva meča bio bolji od kiparskog Apolona iz Limasola.

Golove za Crvenu zvezdu postigli su Gelor Kanga u 44. minutu iz jedanesterca i Milan Pavkov u 60. minutu.

Mogli su crveno-bijeli i do ubijedljivije pobjede pošto su u prvom poluvremenu iskoristili samo jedan od dva jedanasterca, prenosi Sportklub.

Fudbaleri Crvene zvezde potpuno su kontrolisali igru u prvom poluvremenu. Mogli su na odmor i sa većom prednošću, ali Aleksandar Katai nije u 29. minutu iskoristio najstrožu kaznu. Domaći golman Bučnev „pročitao“ je igrača Zvezde i odbranio njegov udarac. Prethodno je na intervenciju iz VAR sobe sudija iz Škotske pogledao snimak, koji je potvrdio da je domaći igrač Žuninjo igrao rukom u kaznenom prostoru poslije vazdušnog dueal sa Milunovićem.

Petnestak minuta kasnije, tačnije u 44. minutu novi penal za crveno-bijele. Ponovo je sudija Kolum dobio signal iz VAR sobe, pogledao sporni detalj i pokazao na bijelu tačku pošto je prilikom izvođenja kornera kapiten domaćeg tima oborio u svom kaznenom prostoru Sanoga. Jedanesterac je sigurno izveo Gelor Kanga i doveo tim Dejana Stankovića u vođstvo.

Konačan rezultat postavio je Milan Pavkov u 60. minutu. Odlično je sa desne strane centrirao Gobeljić, još bolje je u petercu Pjunika skočio golgeter Crvene zvezde i matirao odbranu domaćeg tima.

Fudbaleri Crvene zvezde prvi meč protiv Makabija igraju 16. ili 17. avgusta u Haifi, revanš je 23. ili 24. avgusta u Beogradfu.