Neizvjesno do samog kraja: Partizan poslije drame i dva produžetka izgubio od Budućnosti

11.10.2020. | 08:52

Košarkaši Partizana izgubili su sinoć od ekipe Budućnosti 101:99 poslije dva produžetka, u derbiju drugog kola ABA lige u Hali sportova “Ranko Žeravica”.

Bila je ovo druga pobjeda podgoričkog tima u regionalnom takmičenju, dok je Partizan zabilježio drugi poraz.

Džastin Kobs bio je najefikasniji sa 27 poena, čovjek odluke Nikolić je dodao 21 poen, bez promašenog šuta, dok je Dragan Apić stao na 12.

Odličnu rolnu ekipi Partizana imao je Ognjen Jaramaz sa 24 koša i sedam asistencija.

Kodi Miler Mekintajer ubacio je 15, dok su po 12 dodali Rade Zagorac i Erik Mika, a Nemanja Gordić i Nemanja Dangubić su stali na po 10 koševa.

Meču u hali na Novom Beogradu u potpunosti je opravdao epitet derbija kola, pošto je vođena velika borba oba tima u finišu meča.

Budućnost je sve do samog kraja treće dionice imala kontrolu meča i prednost, koja je dva minuta prije kraja ove četvrtine iznosila plus 10 (63:53).

Nakon toga usljedila je odlična igra Partizana, prije svega u odbrani. Zatvorili su protivničke igrače, a veliku seriju poenima otpočeli su Gordić i Zagorac.

Crno-bijeli šest minuta nisu dozvolili podgoričkom timu da postigne koš, a Jaramaz i Miler-Mekintajer postarali su se da domaći tim napravi seriju od 16:0.

Šestominutnu sušu crnogorskog predstavnika prekinuo je Ivanović i gosti su se polako počeli da vraćaju u meč. Na dva minuta prije kraja meča poveli su 76:75, nakon čega je uslijedila dramatična završnica.

Mozli je poenima sa penala donio izjednačenje domaćinu, Budućnost je imala posljednji napad, ali Nikolić nije pogodio trojku sa pola terena i meč je otišao u produžetak.

U dodatnih pet minuta viđena je izjednačena borba, crno-bijeli su prvi stigli do plus dva, ali je Nikolić 35 sekundi prije kraja produžetka izjednačio na 84:84. Mika je ponovo vratio prednost na stranu domaćina, Apić je uzvratio istom mjerom, što je značilo još jedna dodatni period.

I u drugih pet minuta – egal. Budućnost je prva došla do osjetnije prednosti, Partizan se vratio i trojkom Mekintajera došao na korak do trijumfa (99:98), ali je Nikolić trojkom prije isteka vremena donio pobjedu Podgoričanima.