Neizvjesna budućnost Šumahera u Fornuli 1, Ferari treba da donese odluku

11.09.2022. | 08:43

Direktor Ferarija Matija Binoto rekao je da će uskoro razgovarati sa vozačem Mikom Šumaherom o njegovoj budućnosti u Formuli 1.

Šumaher vozi za Has, odakle je došao iz Ferarijeve vozačke akademije, sa kojom mu na kraju sezone ističe ugovor.

Sin sedmostrukog svjetskog šampiona Mihaela Šumahera je dvije sezone u Hasu, ali je tek u trci za Veliku nagradu Velike Britanije u julu osvojio prve bodove u karijeri, kada je zauzeo osmo mjesto.

Poslije toga zauzeo je i šesto mjesto u Austriji, ali od tada nije zabilježio bolji plasman od 13. mjesta.

“Kao što sam rekao na početku sezone, za Mika je bilo važno da ove sezone napreduje. Za nekoliko trka ćemo razgovarati s njim, procijeniti sezonu, uradićemo to i sa ekipom Has i donijećemo najbolju odluku za njegovu budućnost”, rekao je Binoto novinarima u Monci.

Has, koga Ferari snabdijeva motorima, nema obavezu da zadrži u ekipi 23-godišnjeg njemačkog vozača, pošto on više nije dio Vozačke akademije.

Šumaher trenutno zauzima 15. mjesto u generalnom plasmanu sa 12 bodova iz 15 trka.

On je u današnjim kvalifikacijama u Monci bio najsporiji, ali zbog kazni devetorici vozača neće startovati sa začelja, nego sa 17. mjesta.

Ferarijev rezervni vozač Antonio Djovinaci zamijenio je Šumahera u petak na prvom treningu u Monci i spekuliše se da bi on mogao da ga zamijeni u Hasu.