Neizvjesna budućnost kapitena Engleske: Hoće li Kejn u Njemačku?

26.06.2023. | 21:37

Bajern je godinu i kusur dana patio bez centarfora svjetske klase poslije odlaska Roberta Levandovskog i sada kreće u ispravljenje greške.

Nakon što su stari vukovi Uli Henes i Karl Hajnc Rumenige smijenili sportski sektor na čelu sa Salihamidžićem i Kanom, preuzeli kormilo i posložili klupske strukture, Bajern kreće u realizaciju najvećeg cilja za ovo ljeto dovođenje Harija Kejna.

Na današnjem sastanku najužeg rukovodstva bavarskog kluba se pričalo o mnogim temama iz prelaznog roka ali je glavna bila izbor špica. Donijeta je odluka da Bajern svim silama krene po Kejna kojeg vidi kao idealnog nasljednika Levandovskog.

Skaj i Florijan Pletenberg javljaju da je Bajern kontkatirao Kejnovog brata i agenta Čarlija i da je dobio pozitivne signale. Nije novost da je Kejn interesantan Bajernu još od prošlog ljeta, ali Bavarci do sada nisu imali pozitivne signale ni od igrača, ni od Totenhema na bilo kakvo opipavanje pulsa. Sada su prešli na konkretne korake i riješili da ubrzaju cijelu priču.

Najbolja vijest za Bajern je Kejnov odgovor da će Bavarci biti njegov prvi izbor ako odluči da se otisne u inostranstvo. To znači da Real Madrid nije u igri ali i da Kejn potajno čeka Mančester Junajted. U Bajernu su optimisti da se Junajted neće ni uključiti i da će Totenhem uskoro biti doveden pred svršen čin. Čak su ubjeđeni da će transfer na kraju završiti za menje od 100.000.000 evra što se pominjalo kao Totenhemova granica u slučaju prodaje.

Ipak, realnost je da igrač ulazi u posljednju godinu ugovora, da ima 29 godina i da Totenhem nema više šta da mu ponudi što mu nije nudio ranijih godina. Kejnu novac nikada nije bio ključni faktor prilikom potpisivanja novih ugovora, nadao se borbi za trofeje sa Spursima ali klub nikada nije ispunio njegove ambicije. Najbolje godine karijere mu polako prolaze a nema ništa osvojeno i to je Bajernov veliki plus u pregovorima. Makar ga u Njemačkoj čekaju sigurni trofeji, kao i stalna kandidatura za trofej Lige šampiona.

Da je Bajern vrlo ozbiljan u namjeri govori i vijest da je kontaktirao agente Viktora Osimena i obavijestio ih da njihov klijent nije više prva opcija. Osimen se dugo pominjao kao moguće rješenje Bajerna u špicu. Svjesni su i da je Osimen bliži ideji da pojača PSŽ i tamo više zaradi. Ohladio se i trag oko Randala Kolo Muanija pošto Ajntraht traži prevelikih 100.000.000 evra, navodi Mocart sport.

Jeftina alternativa ostaje njemački reprezentativac Niklas Filkrug iz Verdera. Ali tek u finišu prelaznog roka ako se Bajern ne dokopa Kejnovog potpisa.