Nedavno iz Partizana prešao u Vašington: Vukčević oborio svoj rekord u NBA VIDEO

03.04.2024. | 08:31

Košarkaši Vašingtona pobijedili su Milvoki sa 117:113, a svoju ulogu u tome imao je i Tristan Vukčević sa 14 poena, sedam skokova i tri asistencije za 31 minut na parketu!

Bivši košarkaš Partizana je šutirao 5/11 iz igre, 1/6 za tri, pogodio je sva tri slobodna bacanja, dodao je i ukradenu loptu u trijumfu nad Milvokijem. Bio je peti najefikasniji igrač svog tima, Kispert se izdvojio sa 27 poena i sedam skokova, Deni Avdija je briljirao sa 23 poena i osam skokova uz pet asistencija, pri šutu 10/17 iz igre.

Tako su Vizardsi poništili sjajnu partiju Janisa Adetokumba, koji je ubacio 35 poena uz 15 skokova i 10 asistencija.

Zanimljivo je i da je Vukčević prišao Janisu poslije meča, rekao mu je i da ima grčko državljanstvo, što je iznenadilo Adetokumba. Odao mu je Janis priznanje na partiji i naveo da ga vidi kao dobro pojačanje i za klub i za Grčku, ukoliko bi zaigrao za njihovu reprezentaciju, prenosi Sportal.

Vukčeviću je ovo šesta utakmica u NBA ligi, čim je dobio veću minutažu, pokazao je da mogu da računaju na njega. Protiv Reptorsa je prvo dobio tri minuta, protiv Čikaga je ubacio šest poena uz tri skoka, protiv Bruklina je imao skok za četiri minuta, onda je dva skoka upisao protiv Pistonsa, a imao je samo dva i po minuta na raspolaganju.

Onda je odigrao 13 minuta protiv Majamija u porazu, došao je do tri poena, dva skoka i dvije asistencije, pa je sada dobio čak 31 minut i uzvratio je trijumfalno protiv renomiranog protivnika.