“Nećete živi otići odavde, fašisti, ubice, Hitleri”: Huligani već pred sudom u Atini FOTO

09.08.2023. | 15:26

Navijači Dinamo Zagreba sprovedeni su kod tužioca nakon ubistva navijača AEK-a. Lica su pokrili majicama, kačketima ili naočarima za sunce…

Hrvatski huligani, navijači Dinamo Zagreba, pod drakonskim mjerama obezbeđenja sprovedeno su to kancelarije tužioca u srijedu.

Uz veliko prisustvo policijskih snaga, u četiri autobusa je transportovano iz pritvora čak 94 uhapšenih zbog brutalne tuče u kojoj je ubijen navijač AEK-a Mihalis Kacuris. Njima će biti u sredu određena mjera zadržavanja ili puštanja na slobodu.

Okupljeni državljani Grčke ispred suda i poludjeli su kada su vidjeli uhapšene huligane.

“Nećete živi otići odavde, fašisti, ubice, Hitleri”, vikali su okupljeni ljudi huliganima.

Dok su huligani sprovedeni pod jakim merama, fudbaleri Dinama su tiho i daleko od svih prebačeni u Zagreb. Oni su sprovedeni sa atinskog aerodroma ne jedan manji aerodrom, odakle su krenuli ka Hrvatskoj, prenosi Kurir sport/Mondo.

Atinska policija u srijedu je hapsila navijače Dinama i locirala hotel u kojem se nalaze, a AEK je izdao nekoliko oštrih saopštenja i između ostalog upitao – ko je “bukirao” smještaj ubicama u našem gradu?

Dan kasnije, Dinamo je optužio AEK za “monstruozno” postupanje nakon ubistva prema zagrebačkom klubu i izdao oštro saopštenje. U međuvremenu, utakmica je zakazana za sljedeću nedjelju i sigurno će biti proglašena za meč najvišeg mogućeg rizika.