Ne zadovoljava se sitnicama: Evo kome je Gvardiola “očitao lekciju” VIDEO

29.01.2024. | 11:09

Uprkos pobjedi Manchester Cityja nad Tottenhamom u FA kupu (0:1), Pep Guardiola ovog je petka pokazao ogorčenje svojim igračima.

Guardiola nije trener koji se zadovoljava sitnicama. I to što su njegovi fudbaleri ostvarili pobjedu i prošli dalje u takmičenju koje su prošle sezone osvojili, Pepu nije bilo dovoljno. Jednostavno, bio je nezadovoljan određenim stvarima, a nije se libio to da igračima otvoreno kaže u facu. Kada je završen meč, redom je pozdravljao igrače, ali je portugalskom defanzivcu Rubenu Diasu “očitao lekciju”.

Može se vidjeti da ga je pošteno nagrdio, dok je Portugalac sve to ipak malo drugačije shvatio, pa se nasmijao i pokušao da zagrli i pozdravi svog trenera. Međutim, trenutak nije prošao nezapaženo u TV prenosu, kada Guardiola doslovno odbija da pozdravi Diasa, dok je Kevina de Bruynea izgrlio.

Manchester City plasirao se u osminu finala FA kupa zahvaljujući pobjedi nad Tottenhamom u Londonu. Utakmicu je odlučio pogodak Nathana Akea u posljednjim trenucima nakon sjajnog ubačaja Kevina de Bruynea iz kornera.

Guardiola je trenutno fokusiran na City, ali se uveliko počeo povezivati sa povratkom u Barcelonu nakon što je Xavi najavio da će 30. juna završiti svoju avanturu na katalonskoj klupi.

“Odlučio sam da neću nastaviti nakon 30. juna”, rekao je Xavi nakon subotnje utakmice protiv Villarreala. “To je zdravorazumska odluka za dobrobit kluba. Ovu sam odluku donio prije nekoliko dana. Već sam to znao. Ali vrijeme je da se to javno objavi. Mislim da se igrači nisu mogli osloboditi. Ne želim biti problem za klub, već suprotno”, rekao je Xavi.

Guardiola namjerava da osvoji još jedan naslov Premier lige i Ligu prvaka sa Cityjem, ali na ljeto bi mogao doći u iskušenje da se vrati u Barcelonu s kojom je igaro posebno lijep fudbal i sa kojom je osvajao Ligu prvaka dva puta i tri puta La Ligu. Uostalom, prošle godine je priznao da bi se volio vratiti.

“Nije me briga gdje sam. Barcelona je moj klub. Ako me pozovu, vratiću se”, rekao je.

Njegov odlazak iz Cityja bio bi pravo iznenađenje, ali takve promjene se u posljednje vrijeme sve više događaju. Prvo je u petak Jurgen Klopp najavio odlazak iz Liverpoola, a dan kasnije Xavi iz Barcelone, piše sportsport.