Ne računa na Kolarova: Piksi objavio spisak reprezentancije Srbije

05.03.2021. | 12:45

Dugo čekani spisak novog srpskog selektora Dragana Stojkovića Piksija je danas i zvanično objavljen. Nova era u reprezentaciji Srbije je počela baš kao što je Piksi i najavio – iznenađenjima.

Odlučio se proslavljeni as za rezove i to već govori da možemo da očekujemo neka nova i srećnija vremena za nacionalni tim.

Najveće iznenađenje na spisku je poziv iskusnom desnom beku Marku Petkoviću koji na nastupa za TSC iz Bačke Topole. Debitanti na Piksijevom spisku su mladi vezisti Ivan Ilić koji sjajno igra u Veroni i Uroš Račić iz Valensije. U reprezentaciju se poslije dužeg odsustva vratio i Nenad Krstičić koji nastupa za AEK, prenosi Mozzartsport.

Što se golmana tiče, Stojković se odlučio da se osloni na provjerene snage Rajkovića, Dmitrovića i talentovanog Nikolića. Za razliku od prethodnika Tumbakovića, novi selektor se odlučio da pozove dvojicu klasičnih desnih bekova Marka Petkovića i Milana Gajića. Posebno je iznenađujući poziv Petkoviću koji je do prije nekoliko mjeseci i prelaska u TSC bio skoro pa zaboravljen igrač poslije neuspješnih epizoda u Spartaku i Tondeli. Što se Gajića tiče, on je i ranije bio u reprezentativnoj orbiti. U štoperskoj liniji i nije bilo nekih većih iznenađenja jer je pozvano praktično sve što valja: Milenković, Veljković, Spajić, Mitrović, Pavlović. Što se lijevih bekova tiče, očekivane pozive su dobili Filip Mladenović i Mihailo Ristić čime je i definitivno stavljena tačka na reprezentativnu karijeru Aleksandra Kolarova.

Najviše promjena je pretrpio vezni red. Mlade nade Ilić i Račić su zasluženo nagređene pozivima zbog dobrih izdanja u Italiji i Španiji. Krstičić je takođe Piksijevo iznenađenje iako je i ranije bio na reprezentativnim akcijama. Maksimović, Gudelj, Grujić, Lukić i Milinković Savić su u posljednje vrijeme bili redovni na selektorskim spiskovima. Tadić, Lazović, Kostić, Radonjić i Đuričić takođe, a Piksi je rešio da nagradi pozivom i Andriju Živkovića koji je oživio karijeru u PAOK-u.

U napadu nije bilo iznenađenja i pozvana je ista četvorka na koju je računao prethodni selektor: Mitrović, Jović, Vlahović i Despotović.