“Ne pokušavajte ovo kod kuće”: Federer pogodio Monfisa u “nezgodno” mjesto VIDEO

23.05.2021. | 15:37

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina objavila je na društvenim mrežama snimak treninga s Rodžerom Federerom i njenim zaručnikom, francuskim teniserom Gaelom Monfisom, na kojem je prikazano kako se zabavljaju na neuobičajen način.

Svitolina je pred njih dvojicu postavila zanimljiv izazov, a ideja je bila da Federer testira preciznost i brzo udari tri loptice koje su trebale završiti neposredno pored Monfisa koji je bio prislonjen uz ogradu.

Na taj način pokušali su ponoviti scenu iz prošle godine kada je Svitolina na sličan način testirala svoju preciznost na Monfisu, te je bila vrlo uspješna.

Rodžer je trebao poslati jednu lopticu s lijeve strane Monfisa, jednu s desne i jednu između nogu. Francuz je smjelo pristao na izazov, a nakon prva dva uspješna pokušaja, treći je završio baš onako kako ne treba.

Federer je pogodio Francuza tačno u međunožje, nakon čega se Monfis uhvatio za bolno mjesto, a Ukrajinka i Švajcarac su prasnuli u smijeh.

“Ne pokušavajte ovo kod kuće”, kazala je Svitolina, dok se Federer na Twitteru izvinio, napisavši:

“Žao mi je Gael, nisam u ritmu. Pokušaćemo ponovo za nekoliko sedmica”, napisao je Rodžer u šaljivom tonu, a video je vrlo brzo postao viralan.