Ne odustaje od borbe za prvo mjesto lige: Zvezda bolja od Studentskog centra

19.03.2023. | 21:01

Seriju od tri poraza u svim takmičenjima košarkaši Crvene zvezde prekinuli su u ABA ligi protiv Studentskog centra.

Panatinaikos, Partizan i Barselona bili su bolji od crveno-bijelih u posljednja tri meča, ali je tim Duška Ivanovića u nedjelju veče bio bolji od tima iz Podgorice. Zvezda je u meču 22. kola Regionalnog takmičenja slavila s 90:70, prenosi “Srpskainfo”.

Studentski centar se dobro držao do poluvremena, ali je u nastavku meča aktuelni regionalni prvak otišao na dvocifrenu prednost koju nije ispuštao do kraja. Sredinom posljednje četvrtine su otišli i na plus 20 i utakmica je bila riješena.ž

Ovo je bez dileme veoma važna pobjeda za beogradski tim pred finiš sezone jer im slijedi borba za prvo mjesto u ABA ligi pred početak plej-ofa. Kada je u pitanju Evroliga Zvezda je šanse za plasman među osam najboljih svela u domen teorije.

Zvezdi je ovo bila 18. pobjeda ove sezone i trenutno su drugi iza ljutog rivala Partizana, dok se Studentski centar bori za jedno od mjesta koje vode u plej-of ABA lige.

Najbolji u redovima crveno-bijelih u meču protiv tima iz Crne Gore bili su Fakundo Kampaco s 23 i Stefan Marković s 11 poena, dok se kod gostiju istakao Danilo Tasić s 16 poena.