NBA noć za pamćenje: Bogdanović blistao u pobjedi Atlante nad Oklahomom VIDEO

04.01.2024. | 08:11

Košarkaši Atlante pobjedili su ekipu Oklahome rezultatom 141:138, uz novu dobru partiju reprezentativca Srbije, Bogdana Bogdanovića, koji je postigao 23 poena uz četiri asistencije i jedan skok.

Utakmica između Atlante i Oklahome počela je serijom košarkaša Atlante 11:0. Tanderima je trebalo gotovo četiri minuta da postignu prvi koš. Do sredine prve četvrtine, oni su pokušavali da pronađu ritam preko Gildžus-Aleksandera.

 

Na teren je za Atlantu ubrzo ušao i reprezentativac Srbije, Bogdan Bogdanović, koji je imao sjajne minute do kraja prve dionice u kojoj je postigao 11 poena uz tri ubačene trojke. Houksi nisu dozvoljavali protivniku da im priđe tokom prvih 12 minuta, a ubacili su čak 38 poena. Tanderi su ostali na 25 poena i sa dvocifrenim minusom su ušli u drugu četvrtinu.

Na startu druge dionice usledio je trojkaški obračun ekipa, tokom kog su košarkaši Oklahome na kratko prišli na jednocifreni zaostatak.

Bogdan je ponovo povezao sedam poena za ekipu Atlante i time je postao vodeći strijelac Houksa. Do kraja prvog poluvremena, razigrali su se i Jang i Džonson, pa je prednost ekipe Atlante ponovo nezaustavljivo rasla.

Tanderi su ovoga puta potonuli na maksimalnih minus 21. Na poluvremenu, Houksi su vodili rezultatom 76:59. Drugo poluvreme započelo je igrom koš za koš, koja je u uvodnim minutima više prijala košarkašima Atlante.

Ipak, Tanderi su prvi uspjeli da povežu nekoliko dobrih poteza i da do sredine treće četvrtine prepolove zaostatak sa poluvremena, predvođeni Gildžus-Aleksanderom.

Tek kada je prednost Houksa ugrožena, na teren se vratio najbolji pojedinac u redovima Atlante u prvom poluvremenu, Bogdan Bogdanović. On je svojim 20. poenom na meču nastavio tamo gdje je stao u drugoj četvrtini .

Serijom 10:3 na zatvaranju treće dionice, Atlanta je došla do maksimalnih plus 16. Pred posljednju četvrtinu, Houksi su vodili rezultatom 116:103. Bogdanović je u ovim trenucima bio najefikasniji pojedinac na utakmici sa 23 poena.

Na otvaranju posljednje dionice, Tanderi su ponovo poen po poen topili prednost protivnika bez ulaženja u velike serije poena. Atlantu su u ovim trenucima nosili Okongvu i Džonson, dok je na drugoj strani dobre minute zabilježio Vilijams. Oklahoma je na dva minuta prije kraja utakmice prišla na 10 poena zaostatka.

Pri vođstvu Atlante 141:129 na svega minut i 40 sekundi do kraja, uslijedila je velika serija najboljeg pojedinca u dresu Oklahome, Gildžus-Aleksandera. On je postigao devet poena u nizu doveo svoju ekipu na samo tri poena minusa tridesetak sekundi do kraja utakmice.

Houksi su, ipak, uspjeli da privedu meč kraju i upišu novu pobjedu, iako ih je umalo koštao veliki pad koncentracije i prerano opuštanje. Atlanta je slavila rezultatom 141:138.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Džonson sa rekordom karijere od 28 poena, a 24 je dodao Jang uz 11 asistencija. Bogdanović je zabilježio 23 poena, četiri asistencije i jedan skok. Na drugoj strani, Gildžus-Aleksander je meč završio sa 33 poena i 13 skokova, a nije bilo prilike za Micića i Pokuševskog,piše Sportal.