Navodno silovao djevojku u klubu! Slavnom fudbaleru prijeti 12 godina robije

06.12.2023. | 10:48

Slavnom brazilskom fudbaleru Daniju Alvesu prijeti čak 12 godina zatvora.

Advokati su od tužilaštva tražili maksimalnu zatvorsku kaznu za Alvesa zbog navodnog silovanja jedne djevojke u noćnom klubu u Barseloni krajem prošle godine, a fudbaler se još od januara se nalazi u pritvorskoj jedinici i čeka suđenje.

Utvrđeno je da postoji dovoljno dokaza za suđenje koje se očekuje sljedeće godine, a iako je Dani Alves demantovao da je silovao djevojku koja ga je tužila – sve su manje šanse da će uspjeti da izbjegne zatvor. Ne samo da mu prijeti popriličan period iza rešetaka, nego su advokati tražili i da plati 150 hiljada evra odštete žrtvi, kao i da mu se zabrani bilo kakav kontakt sa njom u sljedećih deset godina.

Na sve to, tražili su i da Alves nakon odsluženja zatvorske kazne bude pod pod prismotrom još deset godina, dok je fudbaler tražio da bude pušten na slobodu uz plaćenu kauciju. To je odbijeno pošto sud smatra da postoji opasnost da bi mogao da pobegne iz zemlje.

Podsjetimo, Dani Alves je jedan od najboljih desnih bekova svih vremena i drugi najtrofejniji fudbaler u istoriji ovog sporta. Tokom bogate igračke karijere osvojio je 44 trofeja, između ostalog tri Lige šampiona s Barselonom i dvije Kopa Amerike s Brazilom.