“Navijaću za Italiju i malo za Hrvatsku”: Trener Siniša Mihajlović šokirao izjavom

23.02.2021. | 17:19

Siniša Mihajlović je opet šokirao javnost u Italiji kada je u emisiji Tiki-taka istakao kako će na Evropskom prvenstvu navijati i za Hrvatsku.

Na pitanje o prvenstvu nije se ustručavao Italijanima reći da dio njegove podrške ide zemlji u kojoj je rođen.

“Manćinijeva Italija? Zbog njega sam postao trener. Nemam zlatnu kuglu, ali nadam se da može osvojiti turnir. S obzirom na to da na prvenstvu nema Srbije, navijaću za Italiju i malo za Hrvatsku”, poručio je Mihajlović koji je često bio u verbalnom sukobu sa Igorom Štimcem.

Mihajlović je u emisiji istakao da mu je mnogo pomagao Željko Ražnatović Arkan i da se toga ne stidi.

“Za vrijeme rata sam živio u Italiji, pokušavao sam pomoći koliko sam mogao. Jednom sam kupio Il Messaggero, a na naslovnoj strani bila su tri mrtva momka i pisalo je: “Žrtve četnika” Jedan od njih na slici je bio moj prijatelj iz razreda. Srbin. Ali istoriju uvijek pišu pobjednici pa je ispalo da smi jedini krivci”, objasnio je on. Mihajlović se dotakao i fudbalskih tema, a neizbježni su bili svakako Inter i Crvena zvezda.

“U evropskim takmičenjima navijam za Zvezdu, to je moj najdraži klub. Na klupi je DejanStanković, moj brat koji je zakomplikovao život Milanu. Drago mi je i kako Inter igra. Nije gotovo, ali čini mi se da su najbliži skudetu”, tvrdi Mihajlović.

Mihajlović bi u ekipi rado vidio Zlatana Ibrahimovića.

“Razlika između Milana danas i nekad je u Ibrahimoviću. Da imam Ibrahimovića, sad bismo igrali u Evropi. Da sam mu ja trener, ne bih imao problem s tim da nastupa na festivalu u San Remu. Ako trenira dobro, neka ide”, poručio je Mihajlović.