Navijači spriječili transfer igrača optuženog za silovanje: “Poručujemo mu da ostane što daljeg od našeg grada”

03.02.2023. | 20:52

Navijači italijanskog Barija spriječili su klub da dovede Manola Portanovu, igrača Đenove koji je svoju karijeru počeo u Juventusu.

Portanova se probio u Juventusu U23 te je s 19 godina debitovao za prvu ekipu. Tamo se nije pretjerano naigrao pa je 2021. godine preselio u Đenovu gdje je skupio 43 nastupa i postigao dva gola.

Ipak, prošle godine došlo je do velikog skandala koji se značajno odrazio na njegovu karijeru. On je u decembru prošle godine osuđen na šest mjeseci zatvora zbog navodnog silovanja i grupnog napada na mladu ženu. Presuda za sada nije pravosnažna i on ima pravo nastaviti s fudbalskom karijerom.

Uprkos tome, od tada nije igrao za Đenovu i htio je promijeniti sredinu kako bi proveo više vremena na terenu. Dogovorio je prelazak u drugoligaša Bari, ali je došlo do velikog preokreta.

Kako piše „La Repubblica“, Bari je namjeravao potpisati igrača. Htjeli su ga dovesti na pozajmicu, ali su se oglasili navijači koji nisu htjeli vidjeti Portanovu u dresu omiljenog im kluba.

– Pred nasilje uopšteno, a posebno nad ženama, djecom, osobama s invaliditetom i starijim osobama, fudbal ne smije ostati pasivan. Portanova je možda dobar igrač, ali ako je napravio to za što mu se sudi, nikada neće biti dobrodošao u našu ekipu. Poručujemo mu da ostane što daljeg od našeg grada, objavili su navijači Barija, što je bilo dovoljno da ne dođe do transfera.