Navijači oduševljeno tapšu! Slavni fudbaler nakon meča kući otišao biciklom

11.05.2021. | 11:57

Holandski veteran Arjen Roben tokom bogate karijere osvojio je praktično sve što se osvojiti moglo i zaradio milione, ali slava i popularnost koju je stekao nisu ga navele da izgubi neke navike koje “vuče” još od djetinjstva.

Svojevremeno jedan od najboljih ofanzivnih veznih fudbalera Evrope u kolekciji ima trofeje u Engleskoj, Superkup u Španiji, a onda je godinama harao sa minhenskim Bajernom, sa kojim je stigao do osam pehara u Bundesligi, pet kupova i Superkupova Njemačke, Lige šampiona i Superkupa Evrope.

Ukupno je osvojio 30 trofeja, a prošlog ljeta je odlučio da prekine penziju u koju je otišao na kraju prošle sezone i vrati se u Groningen, klub u kojem je započeo blistavi fudbalski put. Sada se ponovo našao u centru pažnje zbog fotografije na biciklu! Naime, Roben je poslije pobjede Groningena od 4:0 nad Emenom, u kojoj je dva puta asistirao, sjeo na baicikl i odvezao se kući!

Ova scena oduševila je navijače, ali Roben je svojevremeno u Groningenu i bio poznat kao “dječak na biciklu”, jer je redovno od kuće u Bedumu do trening kampa svaki dan prelazio 13 kilometara u jednom smeru. Kasnije, kada je preko PSV-a stigao u Čelsi, u Londonu je tražio kuću blizu trening centra, kako bi mogao da koristi dvotočkaša.

“Uvijek je išao biciklom. U našem gradu to je normalno, sva djeca biciklom idu u školu. Nikakav mu nije bio problem da odvoza 13 kilometara tamo pa 13 nazad”, govorio je Arjenov otac Hans, prenosi Blicsport.

Oznake: Bicikl, Fudbaler, Kuća