Navijači napravili grešku: Kamenovali autobus, pa shvatili da su njihovi igrači u pitanju

07.04.2023. | 12:36

Navijači u Južnoj Americi su poznati kao izuzetno strastveni i spremni na sve da podrže svoj klub, pa ako treba i da izvrše svaku vrstu pritiska na rivala. U Copa Libertadores, pandanu Ligi šampiona, Sao Paolo je na gostovanju pobedio argentinski Tigres sa 2:0.

Ipak, trijumf je ostao u sjenci poteza domaćih navijača. Poznato je da postoji velika netrpeljivost između klubova iz Argentine i Brazila i da gostujući navijači godinama ne smiju da prisustvuju tim utakmicama.

Navijači Tigresa su prije utakmice odlučili da pakleno „dočekuju“ igrače Sao Paola i spremali se da kamenuju autobus u kojem su bili igrači brazilskog kluba, ali su napravili grešku.

U ulici u blizini stadiona odlučili su da naprave sačekuša i kamenuju autobus igrača Sao Paula i krenuli su u akciju kada se autobus pojavio, ali nisu ni slutili da je to pogrešna meta.

Navijači Tigresa gađali su autobus kamenicama i razbijali prozore, a tek tada su shvatili da su u njemu igrači njihovog kluba. Na sreću, niko nije povrijeđen, ali su igrači bili u šoku jer nisu mogli da vjeruju šta se dogodilo.

Dok se sve ovo dešavalo u ulici pored, autobus igrača Sao Paula prošao je bez problema i na kraju stigao na stadion.

Navijači Tigresa su se osramotili za sva vremena i postali glavna meta ismijavanja na društvenim mrežama zbog nevjerovatnog promašaja koji će ih sigurno još dugo pratiti.