Navijači kraljevskog kluba gledaju “deja-vu”: Serhio Ramos kao Ronaldo 2018. godine

01.06.2021. | 17:43

Real Madrid je danas predstavio nove dresove, a navijačima kraljevskog kluba dogodio se “deja-vu”.

Naime, na promociji domaće garniture dresove za sezonu 2021/2022 nije bilo kapitena Serhija Ramosa, pa su brojni mediji zaključili kako je španski defanzivac uradio identičnu stvar kao i Kristijano Ronaldo 2018. godine kada je odlazio iz Madrida.
Ronaldo je na ljeto 2018. godine izostao sa promotivne fotografije, a onda nedugo zatim potpisao je za Juventus. Ponovo se događa, tri godine kasnije, a čini se da će simpatizeri Reala morati gledati kako kroz izlazna vrata prolazi još jedna legenda, ovog puta Ramos koji je član “kraljeva” od 2005. godine.
Skoro pola života proveo je u Realu, u koji je stigao na ljeto 2005. godine. Od tada je za klub odigrao 671 utakmicu i kao kapiten ga vodio do svih mogućih trofeja, kako državnih, tako i međunarodnih.

“Prvi put otkako Real predstavlja dres za novu sezonu u kampanji nema kapitena ekipe. U promotivnim fotografijama i videima u kojima Real predstavlja novi dres nema ni traga Serhiju Ramosu. Nema pri tome veze što njegov osobni sponzor nije isti kao i Realov. Uostalom, u kampanji su Vinićius i Rodrigo, koji također imaju individualne ugovore s drugim proizvođačima opreme. Da Ramos ostaje u Realu, bio bi u kampanji”, navela je “Marca”.