Navijači Fenera u ekstazi nakon riječi Edina Džeke: “Ovo sam ja…”

17.02.2024. | 21:12

Edin Džeko postigao je danas 18. gol u prvenstvu Turske, a njegov Fenerbahče je u gostima kod Rizespora pobjedom od 3:1 došao makar privremeno na prvo mjesto superligaške tabele.

Postoje trenuci kada neka ekipa ne stoji najbolje unatoč svom ogromnom kvalitetu. Takve je trenutke iza sebe imao Fenerbahče, ali čini se da je ta faza sada završena.

Pobjedom kod Rizespora Fener je pokazao karakter nakon skromnih 2:2 kod kuće s Alanyasporom, zbog čega su prepustili prvo mjesto rivalu Galatasarayju.

Naravno, sada su na vrhu žuto-plavi ponovo i sa bodom prednosti, ali treba imati na umu da će Galata meč ovog kola odigrati sutra kod Ankaragucua. Ne pobijedi li, Fener će ostati na vrhu.

Od Edina Džeke se najviše očekuje i on je kao kapiten danas vodio tim do velike pobjede, a bio je strijelac u 65. minuti pri rezultatu 1:1. Dijamant je, prema pisanju medija u Turskoj, imao određene nesuglasice sa trenerom Ismailom Kartalom i neke odluke su mu smetale, naročito što ga je vodio u trenucima kada je ekipa jurila pobjede.

“Ovo sam ja, takav je moj karakter, ne volim gubiti. Uvijek želim pobijediti. Volim pobjeđivati. Takav je i Fenerbahče”, rekao je Džeko, te je dodao:

“Fenerbahče prolazi kroz teška vremena. Kad pobjeđujem, idem kući sretan. Kad izgubim, ne izlazim iz kuće, ne mogu spavati”.

Potom je Edin komentarisao samu utakmicu koja se igrala u katastrofalnim uslovima.

“Igrali smo u teškim uslovima. Isti su bili i za Rizespor. Naš protivnik je shvatio da se na ovom terenu ne može igrati i igrao je na duge lopte. U prvom poluvremenu nije se vidjela trava na terenu,m pola terena gdje smo napadali. Bilo je puno vode. Bilo je teško i golmana. Bilo je puno vode na terenu. Teren mora biti dobar”, prenosi “SportSport.ba”.

U 31 utakmici ove sezone Džeko je postigao 22 gola i upisao sedam asistencija.

S 18 golova Džeko je prvi strijelac lige, a u narednom kolu on i saigrači dočekuju Kasimpašu Harisa Hajradinovića i tada će, kao i uvijek, najviše očekivati od Sarajlije koji u poznim igračkim godinama igra kao u najboljim danima.

Sve to najviše raduje njegove sunarodnjake i selektora BiH Savu Miloševića, s obzirom na to da nas u martu očekuje meč polufinala baraža protiv Ukrajine u Zenici. U slučaju pobjede, igrali bismo na Grbavici sa Izraelom/Islandom za odlazak na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.