Nastavlja se drama u NBA plej-ofu: LA Klipersi smanjili vođstvo Finiksa VIDEO

29.06.2021. | 07:38

Košarkaši LA Klipersa nadigrali su tim Finiksa sa 116:102 u petom meču finalne serije Zapadne konferencije i smanjili prednost rivala na 3:2 u pobjedama.

Tim je do pobjede predvodio Pol Džordž koji je bio nadomak trostrukog dvocifrenog učinka.
Uprkos velikom pritisku zbog prednosti rivala i gostujućeg terena, Klipersi su samouvjereno ušli u peti meč finalne serije i odličnim igrama na početku prvog i drugog poluvremena došli do prednosti koja im je osigurala pobjedu.
Već u prvoj četvrtini Klipersi su došli do dvocifrene prednosti koju su potom održavali do sredine treće četvrtine kada je Finiks uspio da na kratko dođe do minimalnog vođstva i zaprijeti preokretom.
Ali je onda inicijativu preuzeo Pol Džordž koji je u trećem periodu igre ubacio 20 poena, pa su izabranici Tajrona Lua ušli u posljednju dionicu a 13 poena prednosti i Finiks više nije imao šansi.

https://www.youtube.com/watch?v=B43SbGF6es8

Pol Džordž je meč završio sa 41 postignutim poenom uz 13 skokova i šest asistencija što mu je rekord u plej-ofu.
Imao je odličnu podršku Redžija Džeksona koji je ubacio 23 uz pet skokova, tri asistencije i nekoliko sjajnih trojki i zakucavanja.
U timu Finiksa najefikasniji je bio Devin Buker sa 31 poenom, četiri skoka i tri asistencija a Kris Pol je dodao 22 poena uz osam asistencija.
Šesta utakmica finala zapada igra se u noći između srijede i četvrtka od 03.00 poslije ponoći.