Nastavak saradnje: Obradović potpisao novi ugovor s Partizanom

27.04.2024. | 12:06

Košarkaški klub Partizan i legendarni trener Željko Obradović su dogovorili nastavak saradnje, pa će najbolji evropski trener svih vremena i u narednom periodu predvoditi crno-bijele sa klupe.

To je epilog višemjesečnih nagađanja da li će i pod kojim uslovima dođi do nastavka saradnje dvije strane, a za Novu je potvrđeno da je dogovoren nastavak saradnje na dvije godine.

Obradović je u Partizan došao na ljeto 2021. godine i potpisao trogodišnji ugovor, koji ističe na kraju ove sezone.

Mjesecima su trajala nagađanja oko nastavka saradnje, a prvi čovjek Partizana Ostoja Mijailović je nedavno istakao da je klub spremio novi ugovor za Obradovića i da se čeka odluka legende crno-bijelih.

To će biti ozvaničeno u toku dana na konferenciji zakazanoj u 15 sati, koju je klub najavio u ranim jutarnjim satima.

Navijači Partizana su jasno i glasno tražili novi ugovor za Obradovića, a to je bilo najizraženije sredinom marta tokom meča s Baskonijom, kada je Željko simulirao potpisivanje ugovora na trenerskoj tabli.

Taj potez naišao je na oduševljenje „grobara“, koji su to znali da proslave, a Željko je pričao o tome nakon te utakmice.

– Je l’ treba nekome da se objašnjava? Ja nemam šta da objašnjavam, ja sam ovdje najsrećniji čovjek. Prošao sam mnogo toga kao trener, od Partizana i Huventuda, Reala, Treviza, Benetona, Panatinaikosa, Fenerbahčea… Svuda smo imali sjajan ambijent, ali ova odanost i ova publika, to nema nigdje – rekao je Obradović.

Partizan je u prethodne tri godine osvojio ABA ligu, a pored toga se kao poseban uspjeh izdvaja i četvrtfinale Evrolige prošle sezone kada je poslije pet mečeva ispao od Real Madrida.