Nastavak borbe za “skudeto”: Napoli kao gost slavio protiv Atalante

03.04.2022. | 17:05

Napoli je upisao treću uzastopnu pobjedu u Seriji A, te sačuvao šanse da na kraju sezone može ostati na liderskoj poziciji, na kojoj je trenutno.

U jednom od derbija kola, možda i neočekivano lako, slavio je protiv Atalante u Bergamu.

Napoli je u potpunosti dominirao u prvom poluvremenu, te stekao dva gola prednosti. U 14. minutu Huan Muso srušio je Drisa Mertensa, a Lorenco Insinje bio je neumoljiv sa “bijele tačke”.

Insinje je učestvovao i kod drugog gola Napolitanaca – ovaj put u ulozi asistenta. Školski je iz slobodnog udarca prebacio kompletnu odbranu rivala, na pravo mjesto našao Matea Politano, koji iz voleja postiže gol za 0:2.

Trgli su se fudbaleri Atalante u nastavku. Krenuli su svim silama da smanje zaostatak, pa je Martin De Ron u 58. minutu uspio da prepolovi prednost gostiju.

Domaćin je i nakon gola nastavio sa pritiskom. U kontinuitetu su prijetili, ali nisu uspjeli ponovo da savladaju Davida Ospinu. Kaznili su to izabranici Lučana Spaletija u 81. minutu. Izveli su sjajan kontranapad, a Eljif Elmas stavio je tačku na pobjedu.

Ovim trijumfom Napoli se bodovno izjednačio sa Milanom, ali uz utakmicu više. “Rosoneri” će svoj meč 31. runde igrati u ponedjeljak protiv Bolonje, na čijoj klupi neće biti srpskog stručnjaka Siniše Mihajlovića. Dok se ne oporavio, mijenjaće ga njegov asistent Emilio De Leo.

Oznake: Atlanta, Napoli, Serija A