Napušta Liverpul: Već je poznato u kojem velikanu Klop nastavlja trenersku karijeru

26.01.2024. | 13:30

Jurgen Klopp šokirao je fudbalsku javnost objavom da nakon devet godina napušta ekipu Liverpoola. On će biti trener ove ekipe do kraja sezone, a nakon toga će svako krenuti svojim putem.

Klopp je preuzeo ekipu Liverpoola u oktobru 2015. godine, a sada je odlučio da je vrijeme za rastanak.

Kako navode engleski mediji već je poznato i ime novog kluba Jurgena Kloppa zbog kojeg je sve i uradio.

Naime, Klopp nikada nije krio želju da jednog dana vodi ekipu Barcelone, a upravo to bi se trebalo desiti već naredne sezone.

Xavi nije ispunio očekivanja, a Laporta mnogo voli Kloppa i njegov stil igre, te se čini da bi ovo bilo izvrsno i za Klopp, ali i za Barcelonu.

Ono što je Klopp istakao jeste da nakon što ode iz Liverpoola više nema namjeru voditi niti jedan drugi klub u Engleskoj.

Šta je rekao Klopp?

“Napustit ću klub na kraju sezone. Mogu razumjeti da je to šok za mnoge ljude u ovom trenutku, kada to čujete prvi put, ali očito to mogu objasniti – ili barem pokušati objasniti.

Volim apsolutno sve u vezi s ovim klubom, volim sve u vezi s gradom, volim sve u vezi s našim navijačima, volim tim, volim osoblje. Volim sve.

Ali to što još uvijek donosim ovu odluku pokazuje vam da sam uvjeren da je to ona koju moram donijeti. Jest da sam, kako da to kažem, na izmaku snaga.

Sada nemam problema, očito, znao sam već duže da ću to morati objaviti u jednom trenutku, ali sada sam sasvim dobro.

Znam da ne mogu raditi posao opet i opet i opet i opet. Nakon godina koje smo proveli zajedno i nakon svog vremena koje smo proveli zajedno i nakon svega što smo prošli zajedno, poštovanje je raslo prema tebi, ljubav je rasla prema tebi i najmanje što ti dugujem je istina – i to je istina . To je to, otprilike”, poručio je Klopp.