Napunili kasu: Evo koliko je Zvezda zaradila plasmanom u plej-of LŠ

10.08.2022. | 08:41

Crvena zvezda je savladala Pjunik iz Jermenije sa 2:0 u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, pa je ukupno rezultatom 7:0 obezbijedila plej-of Lige šampiona.

Plasman u plej-of donosi velike bonuse za učesnike, pa će Zvezda inkasirati obziljnu sumu novca samo od igranja u ovoj fazi takmičenja.

Naime, Zvezda je samo eliminacijom Pjunika faktički osigurala minimum 11 miliona evra od UEFA, a suma može da dostigne i 30 miliona ukoliko bi se Zvezda plasirala u grupnu fazu Lige šampiona i eliminisala Makabi iz Haife, koji joj je posljednja prepreka.

Zvezda samo plasmanom u plej-of dobija 5.000.000 evra, a time je faktički obezbijedila i plasman u Ligu Evrope, što donosi 3,6 miliona evra, a u tom slučaju bi dobila i bonus za koeficijent oko 2,5 miliona evra, što iznosi više od 11 miliona evra za koliko će biti bogatiji klub sa Marakane.

Takođe, nije ni zanemarljiv koeficijent koji je Zvezda obezbijedila. Samo za plasman u plej-of, donosi Zvezdi zagarantovanih 3.000 bodova, jer se toliko dobija za plasman u Ligu Evrope koja je sada sigurna, koja bi morali da brane u grupi. Ukoliko bi Zvezda prošla i Makabi, onda bi dobila 4.000 bodova za ulazak u Ligu šampiona.

Takođe, Zvezda je doprinijela i nacionalnom koeficijentu, pa će tako pobjedom nad Pjunikom popraviti bodovni saldo Srbije za 500 bodova, pa će Zvezda sada imati 28.500 bodova i Belgija će nam bježati za 1.200 bodova.

Šansu da poprave nacionalni koeficijent u četvrtak će imati Partizan i Čukarički. Partizan dočekuje AEK iz Larnake poslije poraza od 2:1 na Kipru u prvom meču, dok Čukarički ima mnogo teži zadatak, jer gostuje Tventeu, nakon poraza od 3:1 u Beogradu.

Oznake: Crvena zvezda, Novac