Napoli se oprostio od “skudeta”: Empoli od 0:2 do 3:2 za osam minuta

24.04.2022. | 18:33

Napoli je imao sve u svojim rukama, ali je od 80. do 88. minuta primio tri gola i praktično se oprostio od Skudeta. Empoli uknjižio prvi trijumf u Seriji A još od 12. decembra!

Nakon gostovanju na “Kastelaniju”, Napoli se praktično oprostio od sna o Skudetu!

Imao je tim Lučana Spaletija sve u svojim rukama na gostovanju Empoliju, u posljednjih deset minuta ušao pri prednosti od dva gola, a onda sve prosuo za osam minuta!

Ujedno, bio je to ekipi Empolija prvi trijumf u Seriji A još od 12. decembra, kada su trijumfovali upravo nad današnjim rivalom, ali na “Maradoni!”

Od tada, pa do danas, povratnik u Seriju B nanizao je čak 16 mečeva bez pobjede, ali je neslavan niz prekinut ove nedjelje – i to na kakav način!

Napolitanci su do 80. minuta držali konce igre i rezultata u svojim rukama, zahvaljujući pogocima Drisa Mertensa i Lorenca Insinjea, koji su tresli mrežu “na vrijeme” – krajem prvog i početkom drugog poluvremena.

Najbolji strijelac u istoriji Napolitanaca Dris Mertens materijalizovao je u pretposljednjem minutu prvog poluvremena jednu povratnu loptu sa desne strane i postigao 146. gol u plavom dresu u 393. nastupu.

Empoli je tek treći tim u Seriji A koji je uspio da minus od dva gola poslije 79 minuta pretvori u pobjedu. Prvi je to uradio Inter, 9. januara 2005. godine, protiv Sampdorije, kojoj je to pošlo za rukom 11 godina kasnije 20. novembra 2016. godine, u duelu sa Sasuolom.

Poslije osam minuta igre u nastavku, na listi strijelaca mu se pridružio i Italijan, koji je poslije izgubljene lopte Empolija na sredini terena krunisao kontranapad svog tima i asistenciju Andrea Anguise.

Deset minuta prije kraja činilo se da će Spaletijev tim doći do 21. pobjede u sezoni, koliko imaju i milanski vječiti rivali na prvom i drugom mjestu. Niko tada nije mogao ni da pretpostavi da će Empoli za samo osam minuta napraviti nevjerovatan preokret!

Prvo je Lijam Henderson pogodio za smanjenje minusa preciznim udarcem sa desne strane, a zatim je Andrea Pinamonti iskoristio kardinalnu grešku Aleksa Mereta koji se poigravao pred svojim golom, piše Mondo.

I onda, dva minuta prije istrka “regularnog” dijela napadač Empolija poslije centaršuta sa desne strane postigao svoj drugi gol na meču i praktično ugasio nadu Napolija da na kraju sezone može da osvoji titulu!

Oznake: Serija A