Napoli gubi korak za milanskim rivalima: El Šaravi u nadoknadi kaznio Spaletijev kukavički pristup

18.04.2022. | 21:12

Vodio je Napoli u “Derbiju Sunca”, držao sve u svojim rukama, a onda se Lučano Spaleti odlučio za potpunu defanzivu i to ga je na kraju koštalo pobjede.

Prvi put u istoriji “Derbi Sunca” odigran je u ponedjeljak, Napoli je želio da nastavi potjeru za milanskim dvojcem, dok je Roma nastojala da produži nadu da naredne sezone može igrati u Ligi šampiona.

Bio je Lučano Spaleti blizu da prvi put u karijeri nadmudri Žozea Murinja, Napoli je vodio od rane faze susreta, ali je na kraju italijanski stručnjak odlučio da brani rezultat i to mu se osvetilo.

Loše su fudbaleri Rome otvorili meč i sopstvenom greškom dopustili ljutom rivalu dapovede. Luis Ibanez loše je startovao na irvinga Lozana, publika i fudbaleri Napolija odmah su tražili penal, a sudija Marko Di Belo tek nakon intervencije iz VAR sobe pokazao na “kreč”.

Pročitao je Rui Patrisio gdje će Lorenco Insinje šutirati, ali bio je to izuzetno jak i precizan udarac i tribine stadiona “Dijego Maradona” su eksplodirale.

Napoli ima najviše golova iz penala u Ligama petice, čak devet.

Vodila se velika borba, većinom između dva šesnaesterca. Nije bilo mnogo šansi za promjenu rezultata, a u 39. Roma je imala najveću priliku preko Lorenca Pelegrinija.

Kapiten “vučice”, koji je nedavno u rimskom derbiju protiv Lacija postigao spektakularan gol iz slobodnog udarca, ovaj put šutirao je iskosa, loptu je zahvatio i Viktor Osimen, ali ona je odsjela na prečki i otišla u korner.

Pokušavala je Roma u nastavku, prijetili su Tami Abraham, Pelegrini i Nikolo Zaniolo, tražili su gosti i penal nakon duela Zaniola i golmana Napolija Aleksa Mereta, ali ovaj put najstrože kazne, ali ni VAR-a nije bilo, zbog čega se Murinjo kiselo smijao, a rezervni golman Rimljana Danijel Fuzato dobio crveni karton zbog prigovora.

Izgledalo je da promjene rezultata neće biti. Murinjo je krenuo svim silama u napad, Spaleti se branio, iz igre izveo praktično sve ofanzivne igrače, a ovakva igra Romi je donijela izjednačenje. Reklo bi se zasluženo.

Pokazano je čak osam minuta nadoknade, a u prvom je Stefan El Šaravi odlično pogodio. Bila je to tečna akcija Rome, na kraju je Tami Abraham proslijedio loptu do “rezerviste” rimskog kluba, koji se lijepo namjestio i neodbranjivo pogodio za 1:1.

Mogla je Roma i do pobjede, ali su Napolitanci uspjeli da se odbrane. Ipak, teško da će biti zadovoljni bodom jer ovim remijem izgubili su korak za Milanom i Interom, dok će Roma imati šansu da se do kraja sezone bori za četvrtu poziciju, prenosi Mondo.

 

 

Oznake: Napoli