Napeto uoči derbija: Policija okružila pripadnike Torcide FOTO

17.12.2023. | 14:23

Ove nedjelje igra se veliki derbi Dinamo – Hajduk koji počinje u 17:15 na Maksimiru. Kao i uvijek, derbi je utakmica visokog rizika zbog mogućih obračuna navijačkih grupa, Torcide i Bad Blue Boysa, najvećih rivala.

Čini se kako je policija uspješno reagovala jutros kada je kod Savskog nasipa u Novom Zagrebu uhvaćena skupina od 50-ak navijača Hajduka. Brojne snage sigurnosti okružile su pripadnike Torcide i tako spriječili mogući kontakt s BBB-ima.

Nije poznato je li bila dogovorena neka tučnjava ili su navijači Hajduka jednostavno ”upali” u grad kako navijačke grupe vole zvati dolazak bez pratnje policije.

Nije rijetko da prilikom gostovanja Hajduka u Zagrebu protiv Dinama imamo ovakve situacije gdje huligani pokušavaju doći u kontakt jedni s drugima, ali ih policiju često, nažalost ne svaki put, osujeti te spriječi sukob.

Na fotografiji vidimo kako je policija uistinu u velikom broju stigla u blizini Bundeka kod Mosta mladosti u Novom Zagrebu što je bio pomalo nesvakidašnji prizor za one koje nedjeljom ujutro trče po nasipu piše gol.hr.