Napad nožem: Nekadašnji fudbaler Partizana osuđen zbog pokušaja ubistva

01.08.2022. | 10:57

Viši sud u Beogradu osudio je nekadašnjeg fudbalera Partizana Nikolu Malbašu na četiri godine i šest mjeseci zatvora zbog toga što je 8. jula 2020. nožem pokušao da ubije Igora Neškovića.

Malbaša će, odlukom suda, danas iz pritvora u kom je bio od 19. jula 2020. biti prebačen u kućni pritvor sa nanogicom.

Na ovu presudu i tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe. Podsjetimo, zamjenik Višeg javnog tužioca u završnim riječima zatražio je od suda da Malbašu osudi na najmanje 10 godina i da mu produži pritvor do upućivanja na izvršenje kazne.

Tužilaštvo je tada istaklo da smatra da je brojnim vještačenjima dokazano da prilikom ranjavanja Neškovića nije bilo prisutno treće lice, kako tvrdi odbrana, već da ga je ranio Malbaša.

Krvavi obračun, podsjetmo, dogodio se u Neškovićevom automobilu. Malbaša je tokom iznošenja odbrane izjavio da je na zadnje sjedište ušao muškarac, koji je njega udario šakom u potiljak a Neškovića ubo nožem u grudi.

“Ja sam se okrenuo i video nož koji se zabio Igoru u grudi. Igor se uhvatio za oštricu, a i ja sam se uhvatio za nož u namjeri da ga otmem, što sam i uspio. Taj čovjek je otvorio vrata i otrčao. Igor mi je rekao da bježim da me ne napadne ponovo i ja sam sa nožem otrčao u suprotnom pravcu ka svojoj kući”, ispričao je bivši fudbaler pred sudom, ali nije otkrio ime tog muškarca, niti je želio da odgovara na pitanja.

Nešković, koji takođe saslušan, ispričao je da ga je ranio nepoznati čovjek, kojeg je tad vidio prvi put.

Malbaša je, podsjetimo, bio u bjekstvu desetak dana i 19. jula 2020. se predao policiji i od tada je u pritvoru. Protiv Neškovica se pred Višim sudom vodi postupak u kojem je on optužen za drogu, oružje i tešku kradu.