Napad na Euro 2024.: Fudbaleri Srbije večeras protiv Mađarske u Budimpešti

14.10.2023. | 09:13

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras gostuje Mađarskoj u utakmici G grupe kvalifikacija za EURO 2024.

Utakmica se igra na “Puškaš Areni” od 20.45 sati, a srpski tim želi revanš za poraz u Beogradu i najvjerovatnije ključne bodove na putu do cilja – prvog plasmana na finalni turnir poslie 24 godine.

– Cilj svih nas, prevashodno mene koji je najodgovorniji za rezultate, jeste da Srbija igra na Evropskom šampionatu i učinićemo sve da tako bude, rekao je selektor fudbalske Dragan Stojković Piksi na konferenciji za medije u Budimpešti.

Ono što mene raduje jeste da su momci dobro radili i jedva čekamo utakmicu – istakao je Stojković.

Selektor je otkrio da u konkurenciji za tim zbog povrede neće biti Miloš Veljković, ali da se nada da će biti spreman za Crnu Goru.

– Mađari su nas pobijedili u Beogradu, bili su bolji u prvom, mi u drugom poluvremenu i odnijeli su nam tri boda. Mi smo došli da pobjedimo i povratimo ta tri boda. Sve u svemu, siguran sam da će biti dobra utakmica – naglasio je Stojković.

Kapiten Dušan Tadić rekao je da se nada da će ekipa odigrati kao na nekim drugim utakmicama odluke uoči Mundijala u Kataru.

– Došli smo sa pobjedimo, uvijek smo inspirisani na lijepim stadionima, kao što je “Puškaš arena”. Ali, moram da kažem i da su na prošlom meču na Marakani bili odlični uslovi, sjajan teren – rekao je Tadić.

Stadion je prelijep i nosi ime legendarnog fudbalera, nadovezao se selektor Stojković.

– Njihova prednost je što će imati 65.000 gledalaca, a mi smo praktično igrali pred praznim tribinama – poručio je Stojković.

U drugom meču grupe Bugarska dočekuje Litvaniju od 18 sati.

Mađarska i Srbija vode na tabeli sa po 10 bodova, s tim da Mađari imaju meč manje.

Sledi Crna Gora sa osam, a Bugarska i Litvanija imaju po dva.

Srbija narednog utorka dočekuje Crnu Goru na stadionu “Rajko Mitić” u Beogradu.