Naomi Osaka poslije drame do titule Australijan opena i prvog mjesta na svijetu!

26.01.2019. | 13:29

Japanska tenisera Naomi Osaka osvojila je Australijan open pobjedom u finalu nad Čehinjom Petrom Kvitovom.

Osaka je Kvitovu pobijedila poslije neizvesnog i dramatičnog meča rezultatom 2-1 (7:6, 5:7, 6:4) poslije dva časa i 30 minuta igre.

Osaka je slavila u prvom međusobnom okršaju sa Kvitovom i pobedom osvojila svoju ukupno drugu Grend slem titulu, ali i drugu zaredom pošto je prošle godine slavila na US openu.

Tada je u dva seta pobijedila legendarnu Serenu Vilijams posle dosta “ne-teniske” drame, a sada je meč bio fokusiran isključivo na tenis, kao i na ogromnu dramu koja je viđena.

Japanka je pobjedom izborila prvu poziciju na WTA rang listi po prvi put u karijeri i najavila da od nje najbolje tek dolazi, s obzirom da ima samo 21 godinu.

Kvitova je pritiskala na startu, imala više brejk prilika, ali nikako nije uspevala da oduzme servis protivnici. Osaka se spasavala, a pri 6:5 imala čak i dve set lopte. Ipak, prvi set je otišao u taj-brejk.

U nezvaničnom trinaestom gemu set Osaka je dominirala i bez ikakvih problema povela sa 1-0.

Na startu drugog seta viđena je igra Kvitove sa starta prvog. Došla je do novih brejk prilika i jednu, ukupno sedmu, konačno iskoristila. Dobro je počela gem u kojem je prednost trebalo da potvrdi, ali se odjednom sve “raspalo” u igri Čehinje.

 

Izvor:(B92)