Namjestio 123 šanse: Srbin je najbolji asistent Evrope FOTO

24.12.2021. | 12:37

Filip Kostić je najbolji u Evropi, tako kaže statistika! Krilni igrač Ajntrahta iz Frankfurta je prema jednom od ključnih statističkih parametara zauzeo prvo mjesto među svim igračima koji nastupaju u pet najboljih liga Evrope.

On je naime 123 puta poslao precizan pas svojim saigračima koji su bili u prilici za gol, što je ubjedljivo najviše u Evropi, prenosi Mondo.

Koliko je to impresivan podatak govori da su samo četiri igrača u najjačih pet liga imala preko 100 pasova za svoje saigrače u prilikama za gol. Drzgi na listi je Tomas Miler iz Bajerna sa 110 pasova, treći je Trent Aleksander Arnold iz Liverpula sa 105, a tačno 100 pasova je uputio italijanski veteran Antonio Kandreva.

Peti na ovoj listi je Dimitri Paje, a onda slijede Bruno Fernandeš, Hakan Čalhanoglu, Ruslan Malinovski, Benžaman Burgo i Memfis Depaj.

Koliko je Kostić impresivan u napadačkom dijelu igre govori i to da ne samo da često igra na poziciji lijevog beka, već da kada se njegov učinak gleda kroz minute ovo znači da stvori šansu za nekog od saigrača na svakih 26 minuta!

Upravo zbog ovakvih igara ljetos je bio na meti mnogih klubova, a najviše interesovanja je bilo iz Italije gdje su se za njega raspitivali Inter, Lacio i Roma.