Nakon velike drame: Alkaras bio bolji od Vinjolasa VIDEO/FOTO

25.05.2022. | 21:06

Nakon velike drame, preokreta prvo u setovima, a zatim i pravog rolerkostera u petom setu, Karlos Alkaras plasirao se u treće kolo Rolan Garosa. Alkaras je bio bolji od Alberta Ramosa Vinjolasa nakon pet setova – 6:1, 6:7, 5:7, 7:6, 6:4 posle četiri sata i 45 minuta igre.

Dobro je Alkaras otvorio meč i prvi set riješio u svoju korist sa samo jednim izgubljenim gemom. Ali, problemi su počeli u nastavku duela.

U drugom setu je Alkaras imao tri brejk prilike, a Ramos Vinjolas jednu, ali je set riješen u tajbrejku u kome je mlađi od dvojice igrača spasio dvije set lopte prije nego što je rezultat u setovima bio 1:1.

Velika borba vodila se i u trećem setu. Razmijenio je dvojac na terenu po brejk i to tako što je Ramos Vinjolas prvi došao do brejka, Alkaras uzvratio tek da bi u 11. gemu ponovo pretrpio brejk nakon čega je njegov iskusniji zemljak poveo 2:0 osvojivši svoj servis gem.

U četvrtom setu je Alkaras prvi stekao prednost brejka, ali se Ramos Vinjolas vratio u set i u finišu seta došao do novog brejka i servirao za meč. Alkaras je spasio jednu meč loptu, uzvratio brejkom i uveo set u tajbrejk nakon tri prokockane set lopte. Ono što je propustio, nadoknadio je Alkaras u tajbrejku i uveo je meč u peti set, prenosi Sportklub.

I kao da nije bilo dovoljno što je nadoknadio zaostatak u setovima, Alkaras je i u petom setu napravio preokret. Uz jedan brejk je Ramos Vinjolas poveo 3:0, tek da bi Alkaras nanizao četiri osvojena gema uz dva brejka. Ipak, u sljedećem servis gemu je stao i Ramos Vinjolas je vratio brejk i izjednačio.

Uslijedio je još jedan dug gem u kome je Ramos Vinjolas spašavao brejk lopte, ali je Alkaras došao do novog brejka i prilike da on servira za meč.

U trećem kolu rival će mu biti bolji iz meča u kome veliku borbu vode Rišar Gaske i Sebastijan Korda.