Nakon tri mjeseca danas igraju fudbaleri Borca

11.07.2020. | 12:25

Poslije 125 dana, Banjalučani će odigrati utakmicu. Rival u kontrolnom duelu na Zlatiboru od 16 časova ekipi Vlade Jagodića biće Spartak iz Subotice, član Superlige Srbije.

Četiri mjeseca i tri dana, odnosno 125 dana, prošlo je od posljednje utakmice Borca.

Tog osmog marta, “crveno-plavi” u Mostaru su poraženi od Veleža 1:2, a malo ko je mogao pretpostaviti da će se pandemija korona virusa ispriječiti cijelom svijetu i tako u potpunosti zaustaviti loptu.

Iako su tokom trenažnog procesa Banjalučani odigrali jedan susret, on je bio internog karaktera. Tim Borca podijeljen na “crvene” i “bijele” remizirao je 1:1 (strijelci Dujaković i Santos), a danas će konačno na terenu imati pravog protivnika.

Uvodnih nekoliko dana na Zlatiboru, Jagodić je iskoristio da se ekipa aklimatizuje na uslove.

Odrađeno je ukupno pet treninga, a danas od 16 časova banjalučki premijerligaš će odmjeriti snage sa Spartakom iz Subotice, članom Superlige Srbije.

Jagodić je najavio da će u današnjem susretu, baš kao i u onom u utorak protiv Inđije, šansu pružiti svim igračima.

Svako od njih odigraće po 45 minuta, dok će već od trećeg test meča (protiv Javora iz Ivanjice 18. jula) nastojati da nosiocima igre poveća minutažu na 60, postepeno u mečevima koji slijede i na 75 minuta.

Do kraja boravka na srpskoj planinskoj ljepotici, Borac će još igrati protiv Trepče iz Kosovske Mitrovice (19. jula), a na ovom meču trebalo bi da nastupe mlađi igrači. Za kraj je planiran duel sa Čukaričkim, 21. jula, a dan kasnije ekspedicija “crveno-plavih” vraća se u Banjaluku.

Generalnu probu Banjalučani će imati protiv Krupe.

Izvor:(Mondo.ba)