Nakon skoro 40 godina: Masters u Parizu mijenja dvoranu

29.01.2024. | 20:39

Poslije 38 godina, turnir u Parizu, koji je odavno turnir iz masters kategorije, više se neće igrati u Bersiju.

Kako je u ponedjeljak objavio Teniski savez Francuske, masters u Parizu će se od 2025. godine igrati u novoj, većoj dvorani, La defens.

‘’Ovo je velika, strateška odluka za masters u Parizu“, rekao je Žil Moreton, predsjednik TS Francuske.

Za razliku od Bersija koji može da primi 16.800 gledalaca, La defens je dvorana u koju može da se smjesti 23.000 navijača.

‘’To je jedan od najprestižnijih turnira i ponosni smo što je tokom godina postao jedan od ključnih događaja na francuskoj i međunarodnoj teniskoj sceni. Premještanjem u Le defens arenu ispunićemo ambicije nudeći našim sportistima i gledaocima iskustvo koje će pamtiti do kraja života“, dodao je Moreton.

Iz TS Francuske navode i da će uslovi za igrače biti mnogo bolji, a da će poboljšan biti i raspored odigravanja mečeva nakon brojnih pritužbi tenisera zbog kasnih završetaka duela. Prošle godine se Janik Siner povukao sa turnira u znak protesta jer nije imao dovoljno vremena za odmor između dva meča. Jedan duel je završio u dva sata poslije ponoći, a trebalo je da sljedeći igra za manje od 12 sati.

Bersi će tako posljednji put biti poprište borbi na mastersu u Parizu ove godine od 28. oktobra do 3. novembra. Titulu će braniti Novak Đoković.

Oznake: Masters, Pariz, Tenis