Nakon presude Mamić podnio ostavku na mjesto trenera Dinama

Hrvatski prvak Dinamo iz Zagreba objavio je kako je njegov dosadašnji trener i sportski direktor Zoran Mamić podnio ostavku na svoje dužnosti nakon što je ranije u ponedjeljak Vrhovni sud donio presudu prema kojoj ga je osudio na četiri godine i osam mjeseci zatvora zbog učestvovanja u izvlačenju 116 miliona kuna iz Dinama.

“Iako se ne osjećam krivim, kako sam već ranije najavio, ako presuda bude pravosnažna ja je prihvatam kao takvu i podnosim ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo. Klubu želim puno sreće i sportskih uspjeha u daljnjem radu”, izjavio je Mamić, prenosi Hina.

Uprave Dinama prihvatila je Mamićevu ostavku te je na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora prvog tima imenovan Damir Krznar.

Da Mamić nije sam podnio ostavku, Dinamo bi morao s njim raskinuti ugovor prema Zakonu o sportu koji navodi kako niti jedna osoba koja je pravosnažno osuđena na kaznu dužu od šest mjeseci ne može voditi ni organizovati sportska takmičenja ili obavljati stručne poslove u sportu.

Dinamo će za tri dana igrati revanš osmine finala Lige Evrope protiv Totenhema, dok u prvenstvu drži prvo mjesto s dva boda više i utakmicom manje od drugog Osijeka.

Ostavite komentar: