Nakon potrošenih 450 miliona Čelsi ne staje: Nude još 80 miliona za veznjaka

15.01.2023. | 15:06

Nakon što je ispred nosa Arsenalu oteo Mihalja Mudrika, isplativši Šahtjoru traženih 100 miliona evra, Čelsi se okrenuo daljem jačanju tima prije nastavka sezone, koja je do sada bila razočaravajuća.

Transferom Ukrajinca londonski tim je prešao sumu od 450 miliona evra, koji su potrošeni na ovosezonska pojačanja, a sada se spremaju na još jednu veliku kupovinu.

Prema vijestima koje donosi novinar CBS-a Ben Džejkobs, tim sa “Stamford Bridža” sada želi vezistu Brajtona Moizesa Kaiseda (21), u čije je kvalitete trener Plavaca Grejem Poter dobro upoznat.

Moizes Kaisedo slavi u dresu Ekvadora

Za transfer Ekvadorca Čelsi bi prema pomenutom izvoru morao da plati čak 80 miliona evra!

Džejkobs ističe da dvostruki prvak Evrope ozbiljno prati Kiseda od decembra, te dodaje da su Galebovi otvoreni za poslovanje.

– Teško je očekivati da će se klubovi dogovoriti u ovom prelaznom roku. Brajton želi da ga proda, ali odmah, i to za 80 miliona. Čelsi nije završio prelazni rok, očekuju se još barem dva igrača – napisao je Džejkobs.

Pored Mudrika, Čelsi je ove zime doveo i Datra Fofanu iz Moldea za 12 miliona evra, odnosno na pozajmicu doveo Žoaa Feliksa iz Atletiko Madrida za 11 miliona, piše Sportal.

Prethodno je obezbijeđen potpis Kristofera Nkunkua, koji će Lajpcigu biti plaćen 60 miliona, Benoa Badijašil je Monaku plaćen 38 miliona, a Andrej Santos iz Vasko da Game 12,5 miliona.

Sa kopovinom Mudrika, izdaci Čelsija tokom ove sezone popeli su se na više od 450 miliona evra.

Podsećamo, ovoga ljeta Plavci su doveli Veslija Fofanu, Marka Kukurelju, Rahima Sterlinga, Kalidua Kulibalija, Karnija Čukvuemeka, Pjera-Emerika Obamejanga, Gabrijela Slonjinu i Denisa Zakariju.