Nakon najvećeg poniženja u istoriji: Mesi dao ozbiljan ultimatum Barseloni

15.08.2020. | 11:51

Nakon najvećeg poniženja u istoriji Barselone naravno da su krenule brojne priče o tome da Leo Mesi odlazi iz katalonske prestonice.

Ovaj je put bio najbrži španjolski radio COPE, koji je tokom noći objavio – dakako, iz pouzdanih izvora – da Mesi odlazi ne dođe li “do dubokih promjena u klubu”. Mesi je to navodno jasno rekao svojim saigračima.

“Duboke promjene” nikako nisu samo odlazak trenera Setiena, koji je svakako već bivši trener, nego to podrazumijeva i odlazak predsjednika Bartomeua, koji je potpisao prvu sezonu nakon 2007/'08. u kojoj Barselona nije osvojila niti jedan trofej.

Mesijeva frustracija jasno se vidjela tijekom susreta, a zna se da je mjesecima u otvorenom sukobu sa sportskim direktorom Erikom Abidalom. Mesi je, kažu, podržao dolazak Čavija na klupu ali i legendarni igrač Barselone može doći samo s novim predsjednikom, jer ne želi ništa imati s Bartomeuom.

Mesi u ugovoru ima klauzulu da može otići iz kluba bez ikakve odštete, iako ga formalno ugovor veže do ljeta 2021. Kako god, Mesi nikada nije bio bliži odlasku, prenosi Avaz.

Oznake: Barselona, Ultimatum