Nakon dva mjeseca pojavio se u novom dresu: Durant “opravdao” izostanak

02.03.2023. | 08:29

Poslije dva mjeseca vidjeli smo Kevina Duranta, u novom dresu. Posljednji meč odigrao je za Bruklin 8. januara, u međuvremenu se dogodio trejd, noćas je sa 23 poena i 6 skokova učestvovao u pobjedi Sansa nad Šarlotom.

Blistao je Buker sa 37 poena, navijačima Feniksa već ide voda na usta kada pomisle kakav će ofanzivni tandem biti Buker i oporavljeni Durant. Ejton je dodao 16 poena, imao i 16 skokova, a ovo je prvi poraz Hornetsa poslije pet trijumfa, najboljeg perioda u cijelom prvenstvu. Do kraja sezone biće bez LaMela Bola, nemaju šanse za doigravanje.

Janis Adetokumbo je dominirao sa 31 poenom, sedam skokova i šest asistencija, Milvoki je savladao Orlando. Ovo je 16. pobjeda u nizu za Milvoki, još četiri im nedostaju da obore rekord franšize iz 1971. kada je još Džabar igrao za njih. Holidej je dodao 23 poena, Lopez 18, a Baksi su zatrpali rivala trojkama, ubacili su čak 26!

Lejkersi su dobili Orlando, Lebronu se na klupi zbog povrede priključio i Dejvis, ipak Denis Šreder je sa 26 poena otvorio vrata trijumfa. To je peti trijumf tima sa Pacifika u posljednjih sedam mečeva, nisu mogli da računaju ni na najveće februarsko pojačanje D'Anđela Rasela. U ovom trenutku Lejkersi kasne pobjedu za Pelikansima i Jutom, posljednja dva tima koja u ovom trenutku hvataju plej-in za baraž.

Netsi nisu znali šta ih je snašlo u Njujorku. Džajlen Branson je ubacio 30 od 39 poena u prvom poluvremenu, Niksi su dobili sedam u nizu i učvrstili se na poziciji koja vodi u plej-of. U prvom dijelu su dali 14 trojki, što je izjednačen rekord kluba, u prvoj četvrtini dali su 47 poena, pa je sve bilo riješeno mnogo prije kraja meča.

Čudan meč u Detroitu, domaći su tražili tajmaut iako im nije ostao nijedan, kod rezultata 114:112 za Bulse. Poklonili su LaVibu slobodno bacanje zbog tehničke greške, onda je Rozan dodao još dva sa linije penala, pa su gosti otišli na +5 i do kraja je bilo samo vremena da Kori Džozef trojkom ublaži poraz. LaVin je brojao do 41, na drugoj strani Bojan Bogdanović 34, ali nije uspio da spriječi 14. poraz svog tima u nizu protiv Čikaga koji im je baš prava noćna mora.

Nije bilo Embida, ali je blistao Tajris Maksi koji je počeo umjesto povrijeđenog Kamerunca, ubacio je 27 poena, imao i 7 asistencija, pa je Filadelfija slavila u Majamiju. Zanimljivo da bez najboljeg igrača, Siksersi imaju skor 9-4.

Džejson Tejtum je loše počeo meč protiv Kavsa, u prvoj četvrtini je ubacio samo par poena, ali je na kraju završio sa 41, uz 11 skokova i 8 asistencija. Seltiksi su preživjeli i 44 poena Donovana Mičela. Trojkama Garlanda se Klivlend vratio u utakmicu u posljednjem periodu, ali nije bilo vremena za preokret.

Memfis je dobio slabi Hjuston u gostima, zanimljivo za “Grizlije” je to prva pobjeda na strani u devet mečeva. Dezmond Bejn je brojao do 30, Morant dodao 20 poena. Marjanović je ostao bez poena za oko tri i po minuta igre.

Pelikansi su dobili u Portlandu, Brendon Ingram je ubacio 40 poena Blejzersima, MekKolum 24 protiv bivšeg kluba. Na drugoj strani Lilard 41, od toga 15 sa bacanja, ali je pogodio tek dvije trojke iz devet pokušaja, pišu Nezavisne.

Rezultati:

Šarlot – Feniks 91:105

Detroit – Čikago 115:117

Boston – Klivlend 117:113

Majami – Filadelfija 96:119

Njujork – Bruklin 142:118

Hjuston – Memfis 99:113

Milvoki – Orlando 139:117

Oklahoma – Lejkers 117:123

Portland – Nju Orleans 110:121