Nakon dugo vremena reprezentacija BiH ostvarila pobjedu

04.09.2021. | 23:03

U prijateljskom meču fudbalska reprezentacija BiH na Bilinom Polju ugostila selekciju Kuvajta, a završilo je 1:0, golom Smaila Prevljaka.

Na Bilinom Polju mali broj gledalaca i pozorišna atmosfera, a i sam meč nije donio mnogo, čak naprotiv. Razočarani su sigurno i oni koji si izdvojili vrijeme da isprate ovaj meč.

U prvom poluvremenu tek par uzbuđenja koje je vrijedilo zabilježiti. Nalić je uposlio Prevljaka u devetoj minuti, no ostalo je 0:0.

Gosti su se branili, gubili loptu nakon dva-tri pasa, no u 21. minuti Motawa pogađa prečku. Pet minuta kasnije Nalić pogađa prečku Kuvajćana.

Nalić je pred sami kraj prvog dijela imao dobru šansu, no njegov udarac glavom odbranio je golman gostujuće selekcije.

U nastavku gosti nešto hrabriji, nisu se branili, ali u 66. minuti smo poveli. Smail Prevljak se dobro snašao i pogodio mrežu Kuvajćana.

Nedugo nakon toga Prevljak je mogao sve riješiti, no Al Rashidi ga je sada zaustavio. Par minuta prije kraja prečku vlastitog gola pogodio je Al Harbi, piše SportSport.ba.

Reprezentacija BiH  slavila je nakon 656 dana.. Već u utorak fudbalere bh. selekcije čeka duel sa Kazahstanom, veoma bitan kvalifikacijski meč u kojem nam odgovaraju samo tri boda.